Mi a pokol és hol az a hely?

Legutóbb a Ki az ördög és hol a lakhelye? című fejezetben kitárgyaltam az ördög témakörét. Itt az ideje, hogy a poklot is tisztába tegyük. :) Ahogy az ördög esetén is, a pokollal kapcsolatosan is van egy jó és egy rossz hírem. Kezdjük a jóval. A jó az, hogy a filmekből, könyvekből jól ismert lángokban álló pokol, ahol a rosszak lángok közt szenvednek nap, mint nap, nem létezik. Egyes vallások bármennyire is hisznek vagy épp szeretnék, hogy létezzen, de ilyen nincs! Szóval kedves olvasó, ha esetleg gyerekkorodban ilyesmivel riogattak téged, akár a szüleid, a hittan órán vagy bárhol, ne aggódj, mert ilyen nincs! Persze ez a vallások nagy szerencséje, hiszen akkor nagyon sok vallásos embernek lenne ám igencsak nagy félni valója, hiszen az emberiség történelmében, sőt még napainkban is a legtöbb ellenségeskedés, vérontás és kegyetlenkedés többnyire a vallásos nézeteltérések és különbségek miatt van, mert egyes népek és vallások képtelenek elfogadni, ha a másik nem az ő nézeteit követi, és minden áron ráakarják erőszakolni a másikra, de ez már egy másik kérdés.

Visszatérve a pokolra azonban most jön a rossz hír! Azt gondolhattad az eddigiekből, hogy nincs pokol és akkor bármit tehetsz büntetlenül. Hát nem! Bár lángokban álló pokol nem létezik, de pokol az igen! Ráadásul ez a pokol sokkal közelebb van hozzád, mint gondolnád. Mert valójában a pokol nem más, mint egy fájdalmas, szenvedéssel teli lelkiállapot! A nehéz és szenvedéssel teli lelkiállapot akkor is létrejöhet az emberben, ha arra különösebb külső körülmény nem ad okot és úgy is megélhet az ember nehéz körülményeket, hogy különösebben nem szenved miatta. Ezért is hangsúlyozom, hogy a pokol elsősorban mindig a nehéz, szenvedéssel teli lelkiállapot, ami benned van. Tehát a pokol az ott van benned, amikor épp szenvedsz! Persze tény, hogy a szenvedéssel teli lelkiállapot azért az esetek többségében nehéz körülményekkel is társul, ill. azok idézik elő. Mert az emberek többsége már csak ilyen, csak a nehéz körülményekből tanul.

Miért éli meg valaki a poklot?

Ugye mi emberek, ahogy azt már nagyon sokszor elmondtam, azért vagyunk a Földön, mert sorozatos bukások révén idekerültünk a szellemvilágból, hogy javuljunk, tisztuljunk, vezekeljünk és megtanuljunk szeretetben, békében élni. Minden ember a létezése során már rengeteg gonoszságot követett el, amikért mind felelni kell. Azokért is felelni fogsz, amiket itt ebben az életedben követtél el, vagy fogsz elkövetni. Némelyekért már itt ebben, egyesekért a következő életeidben fogsz felelni. Erről bővebben A karma, a sors elől nincs menekvés című fejezetben olvashatsz bővebben.

Tehát hiába nincs az a mindenki által jól ismert tipikus pokoli hely, attól még minden egyes rosszcselekedetért felelni fogsz, méghozzá itt a Földön, és méghozzá egy szörnyű, szenvedéssel teli lelkiállapottal, amit többnyire valamilyen nehéz körülmény fog kiváltani benned az életed egy adott pontján. Minden rossz, amit valaha is elkövettél egy napon visszaüt rád, a csapást pedig az un. karma fogja mérni rád, aminek a feladata a kiegyenlítés. A karmát általában többnyire csak a büntetéssel, a nehéz helyzetekkel szokták összefüggésbe hozni, ill. említeni, de elfeledkeznek sokan arról, hogy a karma feladata nem a büntetés, hanem ahogy az előbb említettem a kiegyenlítés, a rosszé, de a jóé is. A karma, ha úgy tetszik egy igazságosztó rendszer, melynek feladata, hogy mindig mindenki, minden cselekedetéért megkapja a neki járó jót és rosszat egyaránt. Ha valaki valami rosszat tesz, sosem marad negatív következmények nélkül, de ha jót tesz (valódi jót, ami önzetlen és érdekmentes), akkor az sem. Tehát a jót és rosszat is te magad idézted elő korábban, a karma csak kiegyenlít, gondoskodik a következmények megéléséről, a megfelelő életben, a megfelelő időben, a megfelelő mértékben!

Tehát, igyekezz javulni, tisztulni, dolgozz önmagadon, küzd le a negatív tulajdonságaidat, élj szeretetben és békében másokkal, fogadj el másokat úgy, ahogy van, azok minden különbözősége ellenére is, legyen az nemi, politikai, vallási, szexuális érdeklődésbeli vagy egyéb különbözőségek. Valamint ne akard mindenkire ráerőszakolni a saját nézeteidet legyen az bármilyen jellegű is, főképp ne a politikai és vallási nézeteidet, és akkor előbb-utóbb, ha már leróttad a korábbi karmikus tartozásaidat, akkor téged is elfog kerülni a pokol, a pokoli lelkiállapot és a nehéz körülmények, amit amúgy te okoztál magadnak.

Az igazi spiritizmus a tiszta hitnek, a megelégedettségnek és a boldogító tudásnak a forrása.