Rezgésemelés a gyakorlatban - Útmutató!

Arról már többször is írtam, legutóbb épp a Hogyan bánj a megszállókkal, kísértőkkel? című fejezetben, hogy milyen fontos, hogy a rezgéseink magasak legyenek, mert ezzel védve vagyunk az ártó szándékú szellemi lények támadásaival szemben. Ebben a fejezetben már írtam neked konkrét módszereket, amiket tudsz alkalmazni, de szeretném még jobban és részletesebben is kifejteni neked, hogy hogyan is működik ez az egész, hogy mennyire fontos, hogy a rezgéseidet magasan tartsd, sőt egyre emeld és emeld. A rezgéseink emelésének több módja is van és mindegyikre konkrét útmutatót is kapsz most, hogy egészen biztosan kezedben legyenek a gyakorlatban is alkalmazható védelmi eszközök. A többféle eszköz és módszer ismertetése közül a pozitív gondolkodással kezdeném, mivel talán ez az, aminek az elsajátítása a legnehezebb. De ne aggódj, mert én nem csak azt fogom neked mondani, amit esetleg már oly sokan mondtak, hogy gondolkodj pozitívan, hanem azt is megmondom hogyan kell csinálni. Tehát vágjunk is bele!

1. Pozitív gondolkodás

Még a csapból is ez folyik, mindenki mondja, írja, tanácsolja, egyesek még előadást is tartanak róla, de lássuk be, valahogy csak nem jön össze a többségnek ez a pozitív gondolkodás dolog. Elég csak magadba nézned vagy akár a szűkebb, tágabb környezetedben. Talán pár órára, pár napra, esetleg egy hétre, ha épp nem üt be semmi rossz, akkor még csak-csak sikerül egyeseknek, de amint történik valami rossz, a pozitív gondolatok és érzések, már el is illannak, mint a kámfor. És valóban nem egyszerű dolog, ezért ha neked sem megy, ne aggódj nem vagy egyedül. Akinek meg jól megy annak vagy nincsenek gondjai vagy már az előző életében elsajátította a pozitív gondolkodás képességét, művészetét. És valóban akár művészetnek is lehet nevezni, mert az elsajátítása nem megy egyik napról a másikra. Akár csak valamely művészeti dolgot (pl.: zene, festés, írás, stb.) gyakorolni kell, és minél többet gyakorlod, annál inkább a mestere leszel.

Hogyan hatnak a pozitív gondolatok?

Először is fontos, hogy megértsd, miként is működnek a pozitív gondolatok. Ha érted a működését, akkor alkalmazni is tudod majd. A kísértőkkel kapcsolatos írásban azt a példát hoztam, hogy a pozitív gondolatok, érzések, a jó hangulat olyanok, mint a fizikai test számára a vitaminok. A vitaminok erőssé teszik a szervezetet, az immunrendszerét, így az hatékonyan tud védekezni a betegségekkel szemben. Aki viszont nem szed vitaminokat, az természetesen sokkal könnyebben megbetegszik és persze nehezebben is gyógyul fel. A pozitív gondolatokra, érzésekre is ekként kell gondolnod. Akiben főként pozitív gondolatok és érzések kavarognak, jól érzik magukat a lehetőségeikhez képest, azok sokkal magasabb rezgésszámon rezegnek, mint azok, akik állandóan szomorkodnak, depressziósak, stb. Ennélfogva védettebbek is az ártó szándékú szellemi támadásokkal, kísértésekkel szemben.

Miért? Mert, ha magasabb frekvencián rezegsz, akkor a magasabb frekvenciák felé leszel nyitott és befogadó pont úgy, mint egy rádió, amely egy bizonyos magasabb frekvenciasávra van beállítva és így az csak azt a frekvenciát tudja fogni, „hallani”, ami azon jön. A magasabb frekvenciákon viszont nem jönnek ártó gondolatok és érzések, mert azokat a frekvenciákat csak a fejlettebb szellemi lények tudják használni, akikben már nincsenek ártó szándékok. Az alacsonyabb fejlettségű ártó szándékú szellemi lények természetesen alacsonyabb rezgésűek, így ha te magasan rezegsz, akkor túl nagy lesz a rezgésbeli különbség köztetek és ők hiába küldik feléd az alacsony rezgésű negatív gondolataikat és érzéseiket, amelyekkel manipulálni szeretnének téged, egész egyszerűen meg sem hallod, meg sem érzed, mert nem jutnak el hozzád, mert nem tudod fogni, mert magasan rezegsz. Tehát egész egyszerűen igyekezned kell a lehetőségeidhez mérten, az adott helyzethez mérten jól érzi magadat, pozitívan gondolkodni, meglátni a jót a rosszban, még ha épp kevés is van belőle, akkor és ott. Ekkor emelkedni kezd a rezgésszámod, és ahogy emelkedik és a rezgésbeli különbség is nő közted és az ártó szellemek között, úgy leszel egyre védettebb. Az ártó szellemek a magas rezgésszámú embereknek hiába sugallnak egy negatív gondolatot és érzést az vagy el sem jut hozzá és nem érzékeli, vagy ha el is jut, akkor csak átmegy rajta, mint víz a szitán.

Ha viszont valaki állandóan negatívan gondolkodik, szomorkodik, depressziós, annak csökken a rezgésszáma, csökken a különbség közte és az ártó szellemek között, és így ahhoz az ártó gondolatok, érzések sokkal könnyebben eljutnak, sokkal könnyebben érzékeli az adott személy, és nem csak érzékeli, de hozzá is tapadnak, vele maradnak és követik mindenhová. Nem csak a gondolatok és érzések, de maguk az ártó szellemek is.

Na, most már tudod, hogy hogyan is hatnak a pozitív gondolatok, jöjjön az útmutató!

Hogyan kell pozitívan gondolkodni, hogy működjön is a dolog?

Ahhoz, hogy magasan rezegj, nem kell, hogy minden tökéletes legyen az életedben csak az, hogy az adott körülményekhez, lehetőségekhez képest, a te körülményeidhez és lehetőségeidhez képest igyekezz jól érezni magadat, megtalálni a jót a rosszban is. A rossz elviselésében segítsen az is neked, hogy tudd, sok rossz az életedben karmikus, amit muszáj volt elszenvedned, mert valamikor egy korábbi életedben te tettél valamit, amiért most ez jár. Ez a rossz mindenki életében más és más és persze több is lehet. Bárhogy is, az biztos, hogy nagy erőt kell venned magadon és győzködnöd, bíztatnod kell magadat kezdetben, és direktbe keresned kell a jót a rosszban, mert elsőre nem biztos, hogy látszik, de ez a módja. Eleinte nehéz lesz, de ahogy gyakorolsz egyre könnyebbé válik és egyre rutinosabb leszel.

Természetesen mindenkiben, még a legpozitívabb emberben is időnként fel-fel bukkannak negatív gondolatok, ez elkerülhetetlen, de a lényeg az, hogy törekedni kell arra, hogy főképp a pozitív gondolatok és érzések legyenek többségben. Ha így teszel, akkor fokozatosan emelkedni fog a rezgésed, napról-napra, hétről-hétre és sokkal védettebb leszel, és még ha esetleg el is gyengülnél időnként, ha a kísértőknek sikerül is fogást találniuk rajtad olykor-olykor, még akkor is sokkal könnyebben és hamarabb felismered a helyzetet és tudsz majd kilábalni abból a rossz helyzetből, lelkiállapotból.

Fontos!

Nem csak egyszer-egyszer, hanem folyamatosan kell csinálni, gyakorolni. Lesz, amikor nem sikerül, de az nem baj. A bűvész is rengeteget gyakorol, amíg sikerül neki tökéletesen előadni egy trükköt a színpadon. Gyakorolj, gyakorolj, gyakorolj! A kudarcok pedig ne szegjék kedved, mert azok a folyamat részei! Az ismétlés a tudás anyja! Amikor azt érzed, hogy egy negatív gondolat vagy érzés eluralkodott rajtad, akkor mindig kapj észbe és próbáld megtalálni az abból kivezető pozitív gondolatokat és érzéseket. Ahogy gyakorolsz egyre többet és többet, egyre ritkábban fognak a negatív gondolatok eluralkodni rajtad és egyre kisebb mértékben. Gyakorolj otthon, a buszon, az autóban, a munkahelyeden, bárhol. Még az olyan egyszerű és bosszantó helyzetekben is gyakorolj, amik például egy közérti vásárlás esetén történnek gyakorta. Mert, ha a kicsi, jelentéktelen helyzetekben megtudod látni a jót, akkor majd később a nagyobbakban még könnyebben, de ha még a kis helyzetekben sem vagy képest pozitívan gondolkodni, akkor a nagyobbakban pláne. Tehát először a kicsi helyzetekben legyél úrrá a gondolataidon és érzésiden, majd jöhetnek a nagyobb, komolyabb helyzetek. Ha szorgosan gyakorolsz, végül már a legerősebb szellemi kísértést is képes leszel felismerni, képes leszel neki ellenállni, és végül az ártó szellemek békén hagynak, mert egész egyszerűen már túl macerás leszel nekik és inkább keresnek egy könnyebb prédát.

2. Szeretet és önmagadon való munkálkodás

A rezgésszámod emelésének nem csak a pozitív gondolkodás az eszköze. Szintén tudod még jelentősen emelni a rezgésszámod és a védettséged, ha egész egyszerűen szeretetben élsz és dolgozol önmagadon. Azaz igyekezz szeretetben, békében, elfogadásban élni másokkal. Fogadd el, hogy mások különbözőek lehetnek tőled, véleményben, érdeklődésben, politikai, vallási, szexuális vagy bármilyen egyéb kérdésekben. Ne akard mindenkire ráerőszakolni a véleményed, nézeted, ha valaki nem ért vele egyet, még akkor sem, ha esetleg a te véleményed tényleg jobb, előnyösebb valamiért. Szabad akarat van, és mindenkinek joga van olyan véleményt alkotni, amilyet akar. Ha valaki rossz véleményt alakít ki valamivel kapcsolatban és nem hallgat másokra, akkor majd a saját kárból tanul. A helyes viselkedés az, ha maximum egyszer elmondod a véleményed, de ha érzékeled, hogy a másik nem nyitott rá, akkor fogadd el és ne győzködd. Ha ezt tenné mindenki, akkor a Földön már is megszűnne az összes háború és ellenségeskedés. Azért vannak háborúk, mert mindig mindenki rá akarja erőszakolni a másikra a saját nézeteit, szokásait, törvényeit, stb. Persze másért is, de ez már egy másik téma. Ha csak ennyit megteszel, már ezzel is sokat emelhetsz a rezgéseden. De még mindig van, amivel tudod emelni. Dolgozz önmagadon és a negatív tulajdonságaidon, érzelmeiden például: türelmetlenség, harag, gyűlölet, önzőség, gőg, sértődékenység, kapzsiság, hatalomvágy, becsvágy, és a sort még hosszasan folytathatnám.

Minél több lesz benned a szeretet, és minél több lesz benned a pozitív tulajdonság a negatívok kárára, annál magasabb lesz a rezgésszámod. És fordítva, minél kevesebb egy emberben a szeretet, minél inkább haragos, gyűlölködő, irigy, erőszakos, stb., annál alacsonyabb a rezgése és természetesen annál könnyebben tudják a kísértők befolyásolni. Hiszen a hasonló, a hasonlót vonzza!

Tehát dolgozz önmagadon! A legegyszerűbb az, ha fogsz egy papírt és szépen írsz egy listát az összes negatív tulajdonságodról, érzéseidről vagy azokról a helyzetekről, amiket rosszul kezelsz, és amiken tudod, hogy változtatni kéne. Például egy társasházban laksz és van egy lakó, aki neked unszimpatikus és mindig mogorva vagy vele. Függetlenül, hogy ad rá okot vagy sem, határozd el, hogy ezentúl te kedves leszel vele. Nem kell barátkozni vagy szeretni, de legalább azt érd el, hogy nem táplálsz iránta haragos gondolatokat. Ha ezt már eléred, már is emelkedik a rezgésed. És így tovább ez csak egy példa volt! De lehet, hogy a te egyik negatív tulajdonságod, hogy nagyon türelmetlen vagy, amikor sorba kell állni. Ezt is, és mindent írj le a papírra, amin tudod, hogy javítanod kellene, mert a hozzáállásod nem megfelelő.

A szenvedélybetegeknél szokták mondani, hogy a beismerés már fél siker. És tényleg, amíg nem ismered be magadnak a hiányosságaidat, gyengeségeidet, negatívumaidat, addig dolgozni sem tudsz rajtuk. Ha meg van a lista, akkor nem kell mást tenned, csak tudatosítsd magadban, hogy mostantól dolgozni fogsz rajtuk. De ne csak próbáld, hanem tedd is. Azaz, folyamatosan nap, mint nap épp úgy, mint a pozitív gondolkodás esetén. Ha nem sikerül, nem baj, csináld tovább, mert előbb-utóbb mindegyiken úrrá leszel és javulást fogsz elérni. Lesznek olyanok, amikben már pár nap, vagy hét alatt sokat tudsz javítani, de lesznek olyanok, amikhez hónapok, és biztos lesz egy-kettő, amikhez évek kellenek majd. De, ha csinálod, akkor egyre magasabban és magasabban fogsz rezegni, egyre védettebb leszel és, ami még egy nagy ráadás, hogy nagyon-nagyon sokat fogsz vele javítani a karmádon! Ha dolgozol magadon, a negatív tulajdonságaidon, azzal sokat fogsz javítani az elkövetkezendő életeid minőségén is. Ha ez nem elég hajtó erő neked, akkor mi az? Gondolj bele! Gondolj rá úgy, mint egy kihívásra, egy hegy megmászására, amiért a jutalom, a magas rezgésszám, a védettség és a jobb karma!

Mire figyelj oda?

Az előzőekben leírtakból már nyilvánvaló! Egész egyszerűen sokan hamar feladják, és nem fogadják el azt a tényt, hogy akár csak a vitaminokat, nem csak egyszer-egyszer, mondjuk csak hétfőnkén, vagy kéthetente keddenként kell szedni, hanem minden nap. A vitaminokra minden nap szüksége van a szervezetnek és ugyanígy a pozitív és szeretetteljes gondolatokra és érzésekre is mindennap szüksége van a szellemi lényünknek, hogy magasan tudjon rezegni és védett legyen. Mondtam, gondolj úgy a pozitív gondolkodásra és érzésekre, de akár a szeretetteljes viselkedésre és az önmagadon való munkálkodásra is, mint a vitaminokra, amiket mindennap kell szedni, adni magadnak.

Ahogy egy gyógyszer esetén is idő kell, amíg elkezd hatni, így van ez a pozitív gondolkodással is, a szeretetteljes viselkedéssel, a rezgésemeléssel is. Ezzel kapcsolatosan nemrégiben találtam egy igen jó kis szemléltető videót, amit szeretném, ha megnéznél, mert szintén hozzá fog segíteni, hogy jobban megértsd a dolog lényegét és hatékonyan tudj pozitív lenni. A szöveg angolul van, de nem baj, ha nem érted, mert a képek magukért beszélnek. Igazából csak a felvétel miatt raktam be, mert nagyon jól szemlélteti azt a fokozatos tisztulási, rezgésemelési folyamatot, amiről eddig írtam. A lényege, hogy amikor elkezdesz pozitívan gondolkodni, keresni a jót, a rosszban, amikor dolgozol magadon, a negatív tulajdonságaidon és érzéseiden, akkor te is pont úgy fogsz megtisztulni, ahogy az üveg víz a videóban. Folyamatosan, fokról, fokra! A koszos vízbe beleengedett tiszta víz jelképezik a te pozitív gondolataidat. A tiszta víz csak fokozatosan tudja megtisztítani a koszos vizet és hasonlóképpen a pozitív gondolkodás, a szeretetteljes viselkedés és életmód, az önmagadon való munkálkodás is csak fokozatosan tud téged tisztítani és a rezgésedet emelni. A sok év alatt berögzült negatív gondolkodási szokásokat, felhalmozódott negatív energiákat, negatív érzéseket és tulajdonságokat nem lehet egy perc alatt kitörölni. Adj időt! A pozitív gondolkodás, az önmagadon való munkálkodás ne csak egy egyszeri dolog legyen, hanem a mindennapjaidnak a szerves és új része. Ha így teszel, akkor működni fog és ezt te is tapasztalni fogod! Te is pont úgy fogsz megtisztulni és rezgésben emelkedni, ahogy az az üveg víz a felvételen.

Mostantól a pozitív gondolkodás és az önmagadon munkálkodás legyen az új „rossz szokásod”, azaz pontosabban az új jó szokásod! :)

Az igazi spiritizmus a tiszta hitnek, a megelégedettségnek és a boldogító tudásnak a forrása.