Kommunikáció a szellemekkel

Mi emberek folyamatosan körül vagyunk véve szellemekkel, még akkor is, ha mi azt hisszük, hogy teljesen egyedül vagyunk. Ők mindig látnak és hallanak bennünket, amikor csak akarnak, amikor csak rájuk gondolunk, vagy ha szólítjuk őket. Nekünk, embereknek, azaz testet öltött szellemeknek adva van a lehetőség, az Isten által engedve van, hogy kommunikáljunk is velük! Réges-régen ez egy teljesen természetes dolog volt, és az emberek rendszeresen el is jártak médiumi képességekkel megáldott emberekhez, akik képesek voltak a szellemekkel valamilyen formában kommunikálni.

Azonban a szellemekkel való kommunikációra nem csak ezek a médiumi képességekkel megáldott emberek képesek, hanem minden ember az! Igen, te magad is képes vagy rá! Ehhez nem kell szentnek lenni, ez nem kiváltság, nem kell hozzá semmilyen beavatás, hókuszpókuszt, hogy szert tegyél erre a képességre, mert már most ebben a pillanatban is birtoklod azt a tudást, azt a képességet, ami szükséges ahhoz, hogy kommunikálj a szellemekkel. Hisz amikor épp nem itt a Földön vagy emberi testben, hanem odaát a szellemvilágban, akkor is azt a képességedet használod a kommunikációra.

Azonban amikor leszületsz ide a Földre, az emberi test és a sok gyarló emberi tulajdonság és érzelem, ami benned kialakul az életed során (pl.: gőg, harag, indulat, irigység, kapzsiság, hatalomvágy, türelmetlenség, stb.), fokozatosan beszennyezi ezt a képességedet és zavarja a működését. Ráadásul a benned uralkodó alacsony és durva rezgésű gyarló tulajdonságok és érzések miatt eleve képtelen vagy venni a szellemvilág magas, tiszta, finom rezgéseit, mert egészen egyszerűen nem vagy ráhangolva ezekre. Ezért van az, hogy a legtöbb ember nem tudja használni ezt a képességét és kénytelen elmenni valamilyen médiumi képességekkel megáldott emberhez, ha szellemi segítségre van szüksége.

De a jó hír az, hogy ez a szellemi képesség megtisztítható ezektől a zavaró, szennyező tulajdonságoktól, érzésektől és alkalmassá tehetjük magunkat ismét a tiszta, finom szellemi rezgések, üzenetek vételére. Gondolj erre a képességre úgy, mint egy antennára, ami ha piszkos, akkor nem tudja venni a szellemi üzeneteket, de ha megtisztítod, akkor ismét képes fogni azokat. Valójában ez egy rendkívül jó védelmi mechanizmus is egyben, hisz így azok az emberek, akikben sok a gyarlóság nem tudják ezt a képességüket használni és így nem is tudnak vele visszaélni. Ha mégis használni akarja ezt a képességét, akkor bizony meg kell szabadulnia ezektől a tulajdonságaitól és érzéseitől, így mire odakerül, hogy már ismét képessé válik használni ezen épességét, már nem fog vele visszaélni.

Van, aki már a születésétől fogva megvan áldva ezen képességgel és fokozatosan szinte magától fejlődik ki benne, de van akinél az élete során egy előre meghatározott időpontban jön elő hirtelen. Ők még a leszületésük előtt vállalták fel azt a feladatot, hogy az életük során majd rendelkezni fognak médiumi képességekkel, hogy így segítsék az embereket, az emberek és a szellemek közti kommunikációt. Ezért, ha benned ilyen képességek lennének, vagy épp kezdenek előbontakozni, ne nyomd el azokat, inkább törekedj rá, hogy megismerd, és minél tökéletesebben tudd azt használni, hogy segítségére legyél az embereknek. De vigyázz, és ne hagyd, hogy eluralkodjanak a benned a gyarló emberi tulajdonságok és érzések, mert akkor elvesztheted és lehet, hogy már nem leszel képes újra előhozni magadban.

Az emberek többsége, azonban nem képes ezen képességének a használatára a korábban említett okok miatt, de sok gyakorlással és önmagának a megtisztításával szert tehet rá. Ehhez a következőket kell tenned. Először is tudd és fogadd el végre, hogy te valójában egy szellem vagy, aki épp emberi testben van itt a Földön. Tudd, hogy ez a képesség már most is benned van, sőt ez a te szerves részed, csak épp piszkos és meg kell tisztítanod, valamint meg kell emelned a rezgésszinted, azaz neked magadnak is tisztulnod kell, hogy tudd venni a szellemek magas rezgésű, tiszta üzeneteit. De fontos azt is tudnod, hogy bizony sok időt és gyakorlást igényel majd, míg újra használni tudod ezt a képességed, így sok türelemre és kitartásra lesz szükséged.

Első lépésként tudatosan gondolkodj el azon, hogy milyen rossz tulajdonságaid és érzéseid vannak, és igyekezz azokkal felvenni a harcot és legyűrni azokat. Sőt, fogj egy papírt és részletesen sorold fel magadnak azokat, amiket le kell majd küzdened, amikre a jövőben jobban oda kell figyelned. Légy őszinte legalább önmagadhoz, amikor a listát készíted! Minden apróság számít! Ez a dolog legnehezebb része és az, ami a legtöbb időt igényli. Minél kevesebb lesz benned a gyarlóság (pl.: gőg, harag, indulat, irigység, kapzsiság, hatalomvágy, türelmetlenség, stb.), és minél több lesz benned a szeretet, alázat, együttérzés, türelem, nyugalom, annál inkább tisztul a szellemi képességed, annál inkább emelkedik a rezgésed és annál inkább képes leszel venni a szellemi üzeneteket. Hogy ez mennyi időt igényel? Láthatod, ez csak rajtad múlik! Ha te már most is szeretetben és alázatban élsz, akkor a nehezén már túl is vagy. De mondom ismét, nem kell szenté válnod, de vedd fel a harcot önmagaddal és igyekezz minél jobban tisztulni!

A szellemi szavak vételéhez a másik fontos dolog, amit el kell sajátítanod, hogy tanuld meg lecsendesíteni az elmédet, azaz tanulj meg meditálni. Hogy milyen technikát használsz az teljesen mindegy. Rengeteg módszer van rá, rengeteg könyv szól erről, de akár te magad is kitalálhatsz egy saját módszert. Minél inkább el tudsz lazulni, minél inkább letudod csendesíteni az elmédet, a lényedet, minél nagyobb nyugalmat tudsz magadban megteremteni, annál jobban és tisztábban leszel képes venni a szellemi üzeneteket.

Amikor szellemekkel szeretnél kommunikálni fontos, hogy olyan időpontot és helyet válassz, amikor és ahol nem zavarnak meg téged, ahol csend és nyugalom van. A legjobb, ha a nap végén teszed, vagy akkor, amikor nincs semmilyen teendőd, vagy olyan tenni való, ami nyomaszt téged és eltereli a gondolataidat. Különösen remek hely a szellemi üzenetek vételéhez a természet, mert ott nagyon jó és tiszta energiák vannak. Ha ismersz egy ilyen helyet, ahol kint a természetben tudsz nyugodtan meditálni, ahol nem zavar meg senki, kezdésnek ott is gyakorolhatsz, de később, amikor már jól tudod csinálni, bárhol menni fog. Ha meg van az időpont és a hely csak egyszerűen ülj le vagy feküdj le, és csukott szemmel meditálj. Amikor úgy érzed, hogy sikerült egy nyugodt állapotot megteremtened, akkor először is szólítsd azt a szellemet (pl.: angyalok, a szellemi vezetőd, egy elhunyt szeretted szelleme, stb.) akivel kommunikálni szeretnél, majd tedd fel a kérdésed. Mond ki a szavakat, pl.: „Kedves szellemi vezetőm, kérlek, segíts nekem! Kérlek, ha tudsz, válaszolj a kérdéseimre!” Majd tedd fel a kérdésed!

Ez csak egy példa volt, bárhogy megfogalmazhatod a mondani valód, de mindig légy kedves és tisztelettudó. Amikor elhangzott a kérdésed csukott szemmel, türelmesen várj és csendben figyelj. Ha esetleg bekúszik az elmédbe valami kósza gondolat, egy napi teendő vagy bármi, ne ragadd meg, csak engedd tova és próbáld újra lecsendesíteni az elméd. Fontos, hogy ne görcsösen, csak nyugodtan, lazán csináld. Ahogy csendben, nyugodtan figyelsz, egyszer csak elkezdenek jönni a szellemi szavak, de ilyenkor is fontos, hogy ne ragadd meg őket, ne kezdj rajtuk gondolkozni, ne kérdőjelezd meg őket, mert ilyenkor azonnal bekapcsol az elméd és az megakadályozza, hogy a szellemi szavak tovább áramoljanak. Amikor az elme bekapcsol, az mindig egy falat emel, ezért kell megtanulni azt kikapcsolni és nem gondolkozni. Ha megakadást tapasztalsz, akkor próbálj meg megint ellazulni és megint várj, hogy a szellemi szavak áramlása beinduljon. Ha szükségét érzed, újra megismételheted a kérdésed fennhangon, de akár már magadban is többször, hogy segítsd a folyamat beindulását. Ha nem hallasz semmit, ne keseredj el, majd egy másik alkalommal megint megpróbálhatod, újra és újra addig, amíg végre egyszer csak sikerülni fog. De ahogy már mondtam, hogy képes legyél venni a szellemi szavakat meg kell tisztulnod, és minél inkább tisztulsz annál könnyebben fog menni a dolog. Ez bizony sok időbe és nagyon sok gyakorlásba fog kerülni. Ne add fel, erre bárki, te is képes vagy!

A szellemi üzenetek, elsősorban erős, kívülről jövőnek tűnő, jól érthető gondolat formájában és rímekben érkeznek majd teljesen maguktól, anélkül, hogy egy másodpercig is gondolkoznod kellene rajtuk. Eleinte nagyon nehéz lesz megkülönböztetni ezeket a saját gondolataidtól, de idővel képes leszel rá. Egyszerűen csak tudni, érezni fogod a különbséget. Ezt nagyon nehéz leírni szavakban, de érezni fogod, hogy ezek kívülről származnak, kívülről jönnek és neked szólnak. Ezek sokkal erősebbek, mint a te gondolataid és másmilyenek is, mert nem te generálod őket, mint amikor épp gondolkodsz valamin. Ez olyan dolog, amit nagyon nehéz leírni, ahogy egy színt vagy egy illatot. Ezt tapasztalni kell és idő kell hozzá! Sőt, ha igazán magas szintre fejleszted ezt a képességedet, akár még hallhatod is őket, úgy mintha tényleg egy hangot hallottál volna, de ehhez nagyfokú nyugalom és tisztaság kell.

Ha nem tapasztalsz semmit, vagy a gondolatok csak nehezen, akadozva jönnek és kuszák, vagy rossz érzéseid vannak velük kapcsolatban, akkor ne foglakozz velük, egyszerűen még nem vagy kész, vagy csak épp nem vagy vevő rájuk, aminek a fáradság, a kellő nyugalom hiánya és sok más oka is lehet. De sebaj, egy másik alkalommal újra próbálkozhatsz.

Ha sikerült üzenetet venned, akkor mindig jól eső érzés tölt el majd és nem lesz kétséged afelől, hogy az volt, de ahogy mondtam ehhez idő kell, míg megtapasztalod a különbséget. Ha megérkezett a szellemi válasz a kérdésedre és már nincs több kérdésed, szépen lassan gyere vissza normál éber állapotba és írd le például egy füzetbe dátummal megjelölve az üzenetet, így nem felejted el, és később is majd vissza tudod nézni, és tudod ellenőrizni. Hidd el, nagyon jó szolgálatot fog tenni! A füzetbe az üzenet mellé célszerű még az érzéseidet és tapasztalataidat is leírnod, például, hogy könnyű volt-e venni vagy, hogy mennyire voltál biztos benne, így később ezek az információk is nagy segítségedre lesznek abban, hogy fejleszd ezt a képességedet. Akár az Égiek segítségét is kérheted. Fejezd ki a szándékodat nekik, hogy szeretnéd elsajátítani a szellemekkel való kommunikációt. Kérheted őket, hogy segítsenek megtisztulni a gyarló tulajdonságaidtól és érzéseidtől és abban is, hogy tisztán tudd az üzeneteket fogadni. Amennyiben tiszták a szándékaid, és az imád őszinte, segíteni fognak neked, de ne feledd, mindenhez idő kell, mert a munkát nem ők fogják helyetted elvégezni, de segíteni fognak benne, hogy könnyebben juss előre.

Sok gyakorlás után, amikor már sikerült elsajátítanod ezt a fajta kommunikációt előfordulhat, hogy akár hetekig is nem hallasz majd semmit, de nem kell megijedni, mert van, hogy csak egyszerűen nincs üzenet, de az is előfordulhat, hogy csak egyszerűen túl zaklatott vagy valami miatt. Ilyenkor ne erőltesd, majd egy másik alkalommal próbáld újra. Persze az is lehet, hogy megint eluralkodott benned valamelyik gyarló tulajdonság, ami ismét elkezdte gátolni ezen képességedet. Ebben az esetben ez egy figyelmeztető jel, hogy kezdj el munkálkodni önmagadon, és ha jól csinálod, ismét veheted majd a szellemi üzeneteket!

Hogy miket kérdezhetsz? Hát nem a lottó számokat, mert ilyen és ehhez hasonló komolytalan kérdésekre nem fogsz választ kapni. De amúgy bármit kérdezhetsz, ami az életedben a boldogságod, a nyugalmad, a fejlődésed, az egészséged szolgálja, vagy például ha egy nehéz döntés előtt állsz, és abban szeretnél segítséget kérni. De sok idő után, akár másoknak is segíthetsz majd, ha már tényleg nagyon jól elsajátítottad ezt a fajta kommunikációt. De ne feledd ez nem szórakozás, hanem egy komoly dolog, így ennek megfelelően állj hozzá és akkor a segítség nem marad el.

Tisztítsd magad és gyakorolj! Sok sikert!

Az igazi spiritizmus a tiszta hitnek, a megelégedettségnek és a boldogító tudásnak a forrása.