Álomfejtés - Szellemi üzenetek

Ahogy arról már szó volt az egyik korábbi írásban (Kommunikáció a szellemekkel) a szellemekkel való kommunikáció rendelkezésére áll az embereknek, sőt erre bárki képes lenne. Amiért az emberek többsége még is képtelen a szellemi üzenetek vételére az azért van, mert a gyarló emberi tulajdonságok (pl.: gőg, harag, indulat, irigység, kapzsiság, hatalomvágy, türelmetlenség, stb.), beszennyezi ezen képességet és zavarja a működését. Egyszerűen az emberben uralkodó alacsony és durvarezgésű tulajdonságok és energiák miatt az ember nincs ráhangolva a szellemi szféra, az elhunyt hozzátartozók, az angyalok vagy más szellemi lények tiszta, magas rezgésű üzeneteinek a vételére. Azonban, ha valaki dolgozik magán, igyekszik leküzdeni a gyarló tulajdonságait, próbál minél nagyobb szeretetben és alázatban élni, akkor hosszas, kemény és kitartó munka révén még is csak elérheti azt a tiszta állapotot, amikor már akár éber állapotban is képes lesz a szellemi üzenetek vételére.

Azonban ez sok idő, éppen azért, hogy az emberek addig se maradjanak szellemi segítség nélkül, a szellemvilág, az elhunyt hozzátartozók, az angyalok vagy más szellemi lények más formában szoktak üzenni az embereknek rendszeresen, különösképp, ha kérjük is őket. A legtöbb esetben álomban és néha különböző furcsa történések jelek, egybeesések formájában szoktak üzenni. Persze a legtöbb ember annyira elzárkózik a szellemvilágtól, annyira hitetlen, hogy egyáltalán nincs értelme nekik üzenni bármit is. Ettől függetlenül folyamatosan teszik, üzennek, adják a jeleket is, hisz segíteni akarnak, de az átlagos „modern” ember mindig kimagyarázza azt valamivel. Ezt még maguk a szellemek is megjegyezték az egyik szeánsz alkalmával.

Szellemi üzenet álomban

A szellemek egy ember számára a legegyszerűbben álomban tudnak üzenni, mert ilyenkor az emberi elme nem zavar be. Ilyenkor az ember olyan tudatállapotban van, amikor a szellemi információk könnyen átadhatóak. Az üzenetek átadása az álom során bármikor történhet, de többnyire közvetlenül az ébredés előtti szakaszban, valamint az elalvás előtti vagy utáni un. bóbiskoló pillanatokban történik, amikor az ember még újra és újra elalszik és magához tér. Ilyenkor az emberi elme elég nyugodt, hogy ne zavarjon be, de elég éber, hogy emlékezzen rá. Az álomban az üzenetek átadása két módon történhet: egy az egyben szavakban átadva vagy szimbolikus formában, valamilyen álombéli kép vagy jelenet útján. Néha előfordulhat, hogy az álmodó nem biztos benne, hogy üzenet volt-e vagy sem. Az is lehet, hogy üzenet volt, csak egy jövőbeni dologra hívta fel a figyelmed, ezért még nem tudod hova rakni. Ezért fontos, hogy minden álombéli üzenetről, vagy amiről azt gondolod, hogy talán az volt, ébredés után készíts feljegyzést. Írj le minden apró részletet, amire csak emlékszel, még az értelmetlenségnek látszó dologról is, mert még nem tudhatod minek lesz fontos szerepe később. Lásd el dátummal és az aktuális érzéseiddel, amik sokat fognak segíteni neked a későbbiekben, hogy továbbfejleszd az álom és üzenet megfejtési képességedet. Odaírhatod például, hogy jó vagy rosszérzéseid voltak-e az üzenettel kapcsolatosan, hogy szerinted az üzenet valami jó vagy épp rossz dologra akarta-e felhívni a figyelmed, hogy mennyire voltál biztos benne és más hasonló dolgokat. Ezek a plusz információk még nagyon hasznosak lesznek neked később!

Közvetlen üzenet álomban

A legegyszerűbb eset az, amikor az elhunyt hozzátartozónk, vagy egy angyal, vagy más szellemi lény az álomban egyszer csak megjelenik vagy odajön hozzánk és mond valamit nekünk. Ha ilyesmit tapasztalsz, akkor arra mindig nagyon figyelj oda, mert az különösen fontos lehet. Az elhunyt hozzátartozók az álomban sokszor fiatalabb külsővel jelennek meg, de nagyon ritkán az is előfordulhat, hogy a kinézetük teljesen más, mint ahogy te ismerted őket még az életükben, de az álomban te még is biztosan tudod, hogy XY volt az. Az elhunyt hozzátartozók általában akkor üzennek valakinek, ha egy veszélyre vagy más fontos dologra akarják felhívni a figyelmet, amivel valami baj elkerülhető, megelőzhető. De van, hogy csak egyszerűen tudatni akarják a Földön maradt szomorkodó, nyugtalankodó hozzátartozókkal, hogy nincs miért aggódniuk, mert Ők jól vannak odaát, hogy nem haltak meg, és a szellemvilágban majd ismét találkozhatnak.

Szimbolikus üzenet álomban

A szimbolikus üzenet átadás már valamivel bonyolultabb, de gyakorlással bele lehet jönni a megfejtésükbe. Az értelme az, hogy így sokkal több információt tud a szellem átadni az álmodónak, hiszen szavakban csak nagyon keveset, mert csak nagyon rövid idő áll a rendelkezésre az álomban az üzenet átadására, és arra az ébredéskor még emlékeznie is kell majd az álmodónak. Ráadásul álomban a szavakban történő üzenetátadáskor az álmodó nem mindig hallja, nem mindig érti a szellem által kimondott szavakat, de a képeket mindig látja és jobban is emlékszik rá.

A szimbolikus álomüzenetet leginkább maga az álmodó tudja megfejteni úgy, hogy megfejti az álombéli kép vagy jelenet történéseit, dolgait. Meg kell néznie először, hogy az üzenet mivel kapcsolatos, az életének mely részével. Többnyire a leginkább aktuális valamelyik ügye. Ha ez megvan utána már könnyebb megfejteni az üzenetet. Ilyenkor mindig minden csak szimbolikus. Meg kell nézni, hogy az álmodott képben, jelenetben mi mit szimbolizál. Nem kell megijedni, mert gyakran, ami elsőre ijesztő álomnak tűnik, valójában pozitív álom is lehet. Sokat elárul az üzenet jellegéről az álom alatt érzett érzések is. Ha például kellemes, jó érzéseid voltak, akkor biztos lehetsz benne, hogy valami jó dolgot üzen az álom, még akkor is, ha valami rossznak tűnő volt. Az érzések nagyon sokat nyomnak a latba.

Az álom megfejtésében, hogy mi mit szimbolizál, vagy mi mire utal, mindig a saját intuíciódat, megérzésedet és logikádat használd. Ne feledd, nem kell túl bonyolítani a megfejtést! A szellem célja az volt, hogy segítsen neked, hogy egy üzenetet egyszerűen átadjon neked szimbolikusan és nem az, hogy ne tudd megfejteni. Az álmok többsége egyszerűen, józan ésszel megfejthetőek. Kis gyakorlással könnyen bele lehet jönni.

Azt javaslom, hogy az un. álmoskönyveket ne, ill. csak nagyon nagy körültekintéssel használd, és csak ötlet szerzésre, legfeljebb akkor, ha tényleg nincs egy halvány ötleted sem, amin elindulhatnál, hogy valami mit szimbolizálhat. Ellenkező esetben biztos lehetsz benne, hogy nagyon távol fogsz kerülni az álom valódi jelentésétől. Még ha csak elsőre próbálkozol is álomfejtéssel és pusztán csak a logikádat használod, akkor is sokkal közelebb leszel az álom valódi jelentéséhez, mintha egy álmoskönyvet használnál. Az álmoskönyvekben le van írva, hogy egy adott dolog mit jelent, de ilyen nincs!

Mindig minden álom egyénre szabott, mindig egy valakinek szól, és mindig csak maga az álmodó tudja jól megfejteni, a saját életére jól vonatkoztatni. Ráadásul ahány álmoskönyvet fogsz majd a kezedben, annyiféle jelentést fogsz olvasni és csak összezavar majd téged.

A szellem, aki az üzenetet küldi neked, tisztában van az életeddel, a körülményeiddel még a legtitkosabb gondolataiddal, dolgaiddal is. Tisztában van vele, hogy te mit tudsz, vagy mit nem tudsz, és ennek megfelelően állítja össze az álomképet, az álombéli jelenetet, úgy hogy te meg tudd fejteni.

Egy és ugyanazon dolog két különböző embernél akár két teljesen ellentétes dolgot is jelenthet. Az egyiknek lehet jó, a másik embernek valami rossz. Mindig az a fontos, hogy neked mit jelent, hogy azt a te életedre hogyan tudod vonatkoztatni. Nem kell túlbonyolítani a megfejtést. Általában meg kell nézni, hogy az álomban látott dolog, akár élő, akár élettelen dolog, milyen tulajdonságokkal rendelkezik, az a dolog mit és hogyan szokott csinálni, mik jellemzik és már is meg van, hogy mit szimbolizál. De, hogy az mit jelent neked, ahhoz a többi álomban látott dolgot is hasonlóan meg kell fejteni, össze kell kapcsolni és a te saját életedre vonatkoztatni. Ennyire egyszerű.

A különleges és nagyon ismert szimbólumok esetén, azaz többnyire azok a dolgok, amikhez nem kell könyvet fellapozni, hogy megtudjuk, mit is jelentenek, a nagy általánosságban elfogadott és elterjedt jelentéseket figyelembe lehet venni. Hiszen ezzel a szellemek is tisztában vannak, hogy a te kultúrádban a különböző dolgok neked mit szimbolizálnak. Például, ha egy négylevelű lóherét találsz, az sok kultúrában a szerencse jelképe, így az álomban is nagyvalószínűséggel arra fog utalni. Ha csak nem olyan kultúrában nőttél fel, ahol annak nincs semmi jelentése.

Íme, egy példa, hogy segítsek elsajátítani az álomfejtést egy kicsit. Nem nagy ördöngösség, csak gyakorolni kell. Hát gyakoroljunk egy picit. Konkrét, személyes példa az életemből. Egy adott dologgal kapcsolatban kértem segítséget az angyaloktól néhány hete, hogy mit és hogyan csináljak. Az üzenet egyik része egy piros, fehér pöttyös, pattogó gumilabdát is tartalmazott. Megvan a kép ugye! A jól ismert labda gyerekkorodból.

Ha megnézed a labdát egy álmoskönyvben, akkor mindegyik mást fog írni rá, már ha egyáltalán tartalmazzák. Ráadásul kimondottan piros, fehér pöttyös gumilabdát biztos nem fogsz találni, pedig az is fontos. Az álomban minden apró dolog, ami megjelenik, amire emlékezel annak jelentése van. A labdáról az egyik könyv jót, a másik csupa rosszat írt és nem is voltak még csak köszönőviszonyban sem az én dolgaimmal. A példa miatt direkt megnéztem több könyvet is a cikk írásakor, hogy biztosra menjek.

Pedig az álom megfejtéséhez csak egyszerű logika kell. A szellemek nem bonyolítanak semmit sem túl, csak az emberek. A szellemek célja, hogy segítsenek. Nézzük mit is jelent. Tedd fel a kérdést, hogy milyen tulajdonságokkal rendelkezik és mit és hogyan csinál egy piros, fehér pöttyös gumilabda. Ellentétben például a testnevelésórákról ismert nehéz medicinlabdával, de akár egy egyszerű és még mindig viszonylag nehéz, és akár komoly sérülést is okozó kosár vagy épp focilabdával, ez a gyerekkorunkból jól ismert gumilabda nagyon könnyű, légies, szinte veszélytelen és könnyedén pattog. Mivel ezzel elsősorban a kisebbek, az óvodás korúak szoktak játszani, ezért a könnyed játékra, a gondtalanságra, a gondtalan gyerekkora is utal. Ellentétben például a foci vagy kosárlabdával, ahol már a játék mellett a verseny is megjelenik és inkább az idősebb korosztály használja.

Ez a dolog az én személyes dolgomban, amiben segítséget kértem, arra utalt, hogy legyek olyan, mint egy piros, fehér pöttyös gumilabda, azaz legyek könnyed, és nem kell túlbonyolítani a dolgokat, legyek játékos és kezeljem az adott dolgot, helyzetet könnyedén, játékosan, és ha kell, váltsak akár ellentétes irányt is, épp oly könnyedén, ahogy a gumilabda pattogás közben. Ugye milyen egyszerű! A szellemek nem várnak semmi mást, csak, hogy egy kicsit gondolkodjunk. Az üzenetek mindig könnyen megfejthetőek.

Ha most még hozzávenném a kapott üzenetem nem említett többi részét is, igen terjedelmes lenne, amit szavakban átadni nem igen lehetne álomban, mert egyszerűen nem jutna rá elég idő, vagy az álmodó nem emlékezne rá. Viszont, ahogy a mondás is tartja egy kép többet mond 1000 szónál és a képre biztos emlékezni fog az álmodó.

Azt hiszem, ez az egyszerű példa jól szemlélteti az álomfejtés mentét és a szimbolikus álom értelmét. Tényleg csak gyakorolni kell. Ha segítségre szorulsz, akkor inkább valamelyik bizalmas jó barátodat kérdezd meg, hogy segítsen a megfejtésben. Például, ha nem tudod, hogy valami mit szimbolizálhat. Csak egy kicsit gondolkozni kell rajta. Fontos, hogy mindig a személyes jelentés számít! Kezd el figyelni az álmaid, és ha úgy érzed valami üzenet jellegű volt, írd le magadnak. Később még jól jöhet. Sőt, ha van valami, amiben segítségre szorulsz, akkor imában kérheted is a fenti világot, például az angyalokat, vagy a hited szerinti szellemi lényt, hogy üzenjenek neked. Ha tudnak, üzenni fognak. De ne feledd! Az üzenet nem mindig akkor érkezik meg, amikor kérjük, mert van, hogy a dolgok épp alakulóban vannak és ilyenkor egyszerűen még nincs mit üzenni. Persze lehet, hogy ezt is megüzenik majd neked.

Minél többet foglalkozol a szellemvilággal, minél inkább elfogadod a létezését és minél inkább hiszel bennük, annál inkább megmutatkoznak majd neked akár álomban, de más módokon, például történéseken keresztül is, és az életed mindennapos, teljesen megszokott hétköznapi része lesz. És akkor megnyugszol majd, mert tudod, hogy sosem vagy egyedül, és nincs halál, csak élet van. A szellemvilággal való foglalkozás pedig csak annyit jelent, hogy feléjük fordulsz bizalommal és imával, ha szükséged van rájuk. Imával magadért, de akár másokért is. És azt, mint tudod már, az ima nem más, mint kommunikáció a szellemvilággal.

Az igazi spiritizmus a tiszta hitnek, a megelégedettségnek és a boldogító tudásnak a forrása.