A szellemek, halottak látnak és hallanak minket?

A halottak, de pontosabban a szellemek (hiszen olyan nincs, hogy halott), nem csak látnak, hanem hallanak is minket bárhol is legyenek épp a mindenségben. Nem szükséges fizikailag jelen lenniük, hogy lássanak, halljanak bármit is. Sőt nem csak, hogy látnak és hallanak, de még a gondolatainkat és az érzéseinket is, igen a legtitkosabbakat is látják és hallják. Mint minden a világegyetemben a gondolataink és az érzéseink is rezgések, így számukra a legkisebb nehézséget sem jelenti ezek észlelése.

Hogy ők mindig képesek minket látni és hallani az igazán remek dolog több szempontból is, hiszen így bármikor tudsz az elhunyt szeretteidhez beszélni. Ha valamelyik épp nagyon hiányzik, vagy szeretnél nekik elmondani bármit is, akkor megteheted, mert ők azt hallani fogják. De nem csak hozzájuk, hanem akár az angyalokhoz, a saját őrangyalodhoz, Jézushoz, magához Istenhez, vagy a hited, vallásod szerinti bármely elnevezésű szellemi lényhez is beszélhetsz vagy segítséget kérhetsz. Hogy miként hogyan, erről sokat írtam már korábban. Kezd például a Kommunikáció az elhunyt szeretteink szellemével írással.

A másik előnye, hogy a szellemek mindent látnak és hallanak, hogy odaát nem lehet elrejteni semmit, odaát nincs hazugság. Odaát csak igazság van! Itt a Földön az emberek egész életük során folyamatosan hazudnak egymásnak, a szeretteiknek, a kollégáknak, az un. barátoknak, a hatóságnak, mindenkinek. Az emberek hazudnak hol hétköznapi csip-csup ügyekben, hol komoly bírósági ügyekben, például egy törvényszegés alkalmával. Itt a Földön éppen ezért az igazságszolgáltatás elől időnként megmenekülhetnek a bűnösök információk eltitkolásával, az igazság elferdítésével, emberek megvesztegetésével, lefizetésével, megfélemlítésével vagy épp egy jó ügyvéddel, aki a törvények kiskapuit kihasználva bűnösöket véd. Odaát viszont ilyen nincs! Odaát mindenki pontosan azt fogja kapni, amit érdemel.

Amikor valaki átkerül a szellemvilágba, majd számot kell adnia az életéről. Ott a földi törvények, hírnév, vagyon vagy épp a rang, mind semmi, mind értéktelen! Ott kizárólag a valódi emberi értékek, jó tulajdonságok, önzetlen jó cselekedetek, gondolatok, érzések fognak számítani. Igen még a gondolataink és az érzéseink is nyilván vannak tartva. Életünk bármely pillanata, cselekedete, gondolata, érzése visszanézhető majd és vissza is lesz nézve. Ezért is fontos, hogy ne csak cselekedetben, de gondolatban és érzésben is igyekezz jó lenni, igyekezz pozitív módon változni.

Itt a Földön a jó tettek mögött gyakran lakozik gyarló, önző érdek, mellyel sokan a jótevő angyal szerepében tetszelegnek mások előtt. Odaát viszont amikor majd számot kell adniuk az életükről pontosan látni fogják, hogy mi volt a valódi szándék a cselekedeteik mögött.

Most talán ez ijesztően hangozhat, hogy még a legtitkosabb gondolatainkat és érzéseinket is láthatják, és nyílván most egy csomó olyan gondoltat és érzés jutott az eszedbe a múltból vagy épp a jelenből, amit ha mások tudnának, hogy valaha is megfordultak benned, igencsak kellemetlenül, kínosan éreznéd magadat. Ezek sok félék lehetnek. Lehetnek haragos, gyűlölködő, önző, ártó, buja, perverz gondolatok és érzések. De ne aggódj, nem vagy egyedül. Az emberek nem szentek, különben nem lennének itt a Földön! Az emberek tele vannak ilyen és ehhez hasonló gondolatokkal, érzésekkel. Ezek akarva és akaratlanul is sokszor megjelenhetnek bennünk, mert néha külső befolyásolás által keletkeznek bennünk, amikor ártó szándékú szellemek próbálnak minket károsan befolyásolni. Még a legártatlanabbnak, legjámborabbnak tűnő ember is tele van ilyen gondolatokkal és érzésekkel, csak legfeljebb jól titkolja. Itt mondhatja, hogy nem így van, de odaát úgy is kiderül. Szóval nem kell, hogy kínosan érezd magad emiatt, nem vagy egyedül. Akiben nincsenek ilyen gondolatok és érzések azok már nem itt a Földön élnek.

A szellemek odaát tisztában vannak az emberi természettel, szükségletekkel és vágyakkal. Amikor ők ezeket látják és hallják, nincs bennünk semmi rosszalló érzés, gondolat. Egyszerűen tudják, hogy ez az emberi természet. Ez vele jár! Részben ezért is vagyunk itt a Földön, hogy megszabaduljunk ezektől, vagy legalábbis megtanuljuk kordában tartani, finomítani ezeket.

A fontos, hogy bármilyen gondolatat és érzés is jusson eszedbe, vizsgáld meg ezeket. Ha bármilyen negatívumot, ártó jelleget vélsz bennük felfedezi, akkor légy őszinte magadhoz és ismerd be magadnak. Amiben nincs ártó szándék, amivel nem akarsz ártani senkinek és semminek, se érzelmileg, se fizikailag, azzal nincs gond. Ezek után pedig próbáld megtisztítani a gondolataidat és az érzéseidet a negatívumoktól. Ez bizonyos esetekben heteket, hónapokat vagy akár éveket is igénybe vehet. Ha például gyakran fordulnak meg benned mások iránt gyűlölködő, haragos vagy épp ártó szándékú gondolatok, érzések, akkor küzdj ellenük. A küzdelem az, ami számít, hogy próbálsz jó lenni, próbálsz változni!

Még, ha valamilyen borzasztó gondolat vagy érzés is jutott eszedbe, ne marcangold magadat miatta, de ismerd fel és küzdj ellene! Ha viszont nem teszel ellene semmit, az már baj! Igyekezz változni a magad érdekében.

Ne csak tettekben, de gondolatokban és érzésekben is igyekezz pozitívan változni, mert ezzel tudsz a legtöbbet tenni nem csak magadért, de az egész emberiségért és a Földért is. Ahogy változik az emberek gondolkodása, érzésvilága, úgy lesz egyre jobb hely ez a Föld is itt a fizikai síkon. A világot nem a szigorú tiltó törvények sokasága fogja megmenteni és jobbá tenni, hanem az emberi gondolkodásmód és érzésvilág változása. Ahol az emberekben csak szeretet van önmaguk és mások iránt ott még törvényekre sincs szükség, mert alapból képtelen lesz az ember a másiknak, vagy bármely élőlénynek bármilyen módon is ártani. Ezért vagyunk itt a Földön mindannyian, hogy megtanuljunk a sok szenvedés hatására szeretetben és békében élni. Nem kellene szenvednünk, de mivel az ember nagyon gőgös és makacs és egy csepp alázat sincs benne, így ezért van annyi szenvedés a világban.

A lényeg, hogy ne csak a tetteidre, de a gondolataidra és az érzéseidre is ügyelj. Dolgozz önmagadon, igyekezz szeretetben és békében élni mindenkivel nemtől, kortól, vallástól, politikai nézettől, szexuális érdeklődéstől és minden fajta egyéb tényezőtől függetlenül és egyre jobb hely lesz a Föld.

Az igazi spiritizmus a tiszta hitnek, a megelégedettségnek és a boldogító tudásnak a forrása.