Remény, Hit, Bizonyosság – Én nem hiszem, hanem tudom!

Mindenkiben egészen biztos megfordult már jó párszor az élete során, hogy vajon mi vár rá az élete végén. Vajon annyi, kampec? Esetleg tényleg van mennyország, pokol, stb. És ha igen, akkor vajon én is látni fogom azt a bizonyos fehér fényt, az alagutat, amit oly sokan láttak már, akiknek halál közeli élményben volt részük? Vajon rám is várni fognak odaát a rokonaim, a családtagjaim? Ilyen és ehhez hasonló kérdéseken már egészen biztosan nagyon sokszor elgondolkodtál.

A remény állapota

Amikor valaki ilyeneken kezd el gondolkodni, először mindig jön a remény állapota, az első lépcsőfok. Gondolja magában az illető, hogy de jó lenne, ha tényleg létezne halál utáni élet, ha létezne szellemvilág és valójában az életem tovább folytatódna, ahogy azt oly sok írás és beszámoló mondja. Nagyjából hasonló gondolatok, vágyak, remények fordulnak meg az illetőben. És valóban ki ne akarna örökké élni, és ki akarna meghalni! De ekkor még csak a remény állapotában van az illető, van benne egy halovány reménysugár, pár korábban általa olvasott írás vagy egyéb beszámoló alapján, amikben igazából még nem is hisz, de még is próbálja magát ezek alapján meggyőzni, megnyugtatni, hogy könnyebb legyen elviselnie azt a tényt, hogy egyszer majd rá is sor kerül.

A hit állapota

Ha valaki elkezd spiritualitással foglalkozni akár csak érdeklődés szintjén is, elkezd olvasni a témában, elkezdi kicsit más szemszögből megfigyelni a világot, az embereket és mindent, ami benne van, és ahogy eközben olyan dolgokat, történéseket, furcsaságokat is észrevesz, amit korábban nem, amik felett korábban csak elsiklott vagy mindig kimagyarázott, elkezdi észrevenni, hogy ami addig csak egy halovány reménysugár volt benne, elkezd megerősödni. Már nem csak reménykedik a túlvilágban, a szellemvilágban, hanem elkezd hinni abban, hogy talán tényleg van valami több, és a világ valójában teljesen más, mint ahogy azt az iskolában tanították vagy, ahogy azt az un. tudósok mondják, gondolják.

Ahogy az illető hite erősödik, úgy növekszik benne a nyugalom, mert már nem csak reménykedik, már kezdi hinni is. De a hit még mindig csak hit, mert még mindig nincs egyértelmű megdönthetetlen bizonyítéka abban, amiben elkezdett hinni. Már van némi tudása, van némi saját tapasztalata, van némi saját bizonyítéka a saját tapasztalatai alapján, de még mindig sok a bizonytalanság benne. Minél több tudásra, minél több saját tapasztalatra, saját bizonyítékra teszt szert, úgy fog növekedni a hite és úgy fog növekedni a nyugalma. De a hit, még mindig csak hit, viszont nagyon fontos dolog!

A hit fontos, mert ez a második lépcsőfok és sokszor van olyan helyzet az életben, amikor hosszú időbe telik, amíg a hit állapotából tovább léphetünk a harmadik lépcsőfokra, a teljes bizonyosság, a teljes megnyugvás állapotába legyen szó bármiről is.

Hinni nem könnyű!

Az egyik szeánszon épp a nagymamám szellemével beszélgettem és a hitről kérdeztem őt. Megkérdeztem, hogyan lehet olyan dologban hinni, ami még nincs vagy éppen az ellenkezője történik, amit szeretnénk?

A nagymamám szelleme a következő tanítást adta (szó szerint idézem, részlet):

„A hited magadban kell, hogy kialakuljon. A hit az egy meggyőződés, és az csak benned tud kialakulni. A hitnek akkor van ereje, amikor akkor is bízol valamiben, amikor semmi látszat nem mutatja. Nem kételkedsz, hanem tudod, meggyőződéssel tudod, hogy csak te nem látod a dolgok alakulását, és ha most rosszabbnak is látszik a helyzet, ez is szükséges ahhoz, hogy a várt dolog megtörténjen. A hit az bizalom. Akkor lesz hited, ha megérted, hogy az egész világegyetem törvényszerűségek alapján működik, és ezeket a törvényeket még a fönti világban sem szeghetik meg, mert így lett kitalálva, így van rend, így tud alakulni. Minden dolognak össze kell rendeződni, össze kell állni, és ha te hiszel, tudod, hogy minden rendben van, és ha menet közben valami pont az ellenkezőjét mutatja, akkor is tudod, hogy ez csak egy részeredménye az egész dolognak, akkor tud majd hited lenni, mert tudod, hogy a vége, eredménye az a várt sikered lesz. A hitedet megtartani az jelenti, hogy bízol, hogy a törvények jól működnek, az egyetemleges törvények.”

A bizonyosság állapota

Ahogy az emberben elkezd erősödni a hit, egyre növekszik benne a nyugalom. De nem kell itt megállni, menj tovább és szerezz teljes bizonyságot, hogy elérd a teljes nyugalom állapotát, amikor már nem csak hiszed, hanem tudod, hogy te egy örökéletű szellem vagy, hogy valójában nincs halál, mert az életed végén csak az elhasználódott tested, ruhád cseréled le egy másikra, egy újabbra, hogy létezik szellemvilág, sőt valójában az a te eredeti születési, származási és élő helyed.

Amikor eléred a bizonyosság állapotát, mert már nem csak hiszed, hanem tudod is mindazt, amiben addig csak hittél, akkor elönt téged a teljes nyugalom és sokkal könnyebben, jobban, boldogabban tudod folytatni az életedet és elviselni a terheidet, mert tudod, hogy minden, ami téged ér akár jó, akár rossz, azt te kiérdemelted, ha nem ebben, akkor valamelyik előző életedben.

A bizonyosság állapota akkor következik be, amikor a különböző saját tapasztalásaid révén egyértelművé válik számodra, hogy mindaz, amiben először csak reménykedtél, majd hittél valójában maga a valóság.

Hogyan szerezhetsz bizonyosságot?

Hogyan szerezhetsz a hiten túl még bizonyságot is, ráadásul nem csak külső, hanem saját, megdönthetetlen bizonyosságot? Nagyon egyszerűen!

Fordulj a szellemvilág felé, és az is feléd fordul. Kezdj el foglalkozni a szellemvilággal és akkor az is elkezd foglalkozni veled.

A szellemek, a szellemvilág valójában mindig mindenkivel foglalkozik, még a legmaterialistább, leghitetlenebb, legfejletlenebb, leggonoszabb emberrel is. A Földön nincs senkise magára hagyva, még akkor sem, ha néha úgy tűnik. Mindenkinek van egy őrangyala és egy vagy több szellemi segítője, akik végig kísérik az illető életét és csendben a háttérben próbálják az illetőt óvni, segíteni gondolatok, érzések, álmok és a lelkiismeret útján, néha pedig a történések befolyásolásával.

De az emberek többsége, annyira „vak” és annyira földhözragadt, hogy még az álmokkal és a lelkiismeretükkel sem foglalkoznak, és ha néha tapasztalnak is valamiféle szellemi, túlvilági élményt észre sem veszik, vagy kimagyarázzák.

Tehát hogyan szerezhetsz bizonyosságot? Először is kezdj el hinni abban, hogy te egy szellem vagy emberi testbe, ruhába bújva, na és persze a szellemvilágban a te eredeti származási helyedben. Kezdj másképp gondolkodni a világról a szellemi mivoltodnak megfelelően. Nagyon leegyszerűsítve próbálj kicsit spirituálisabb lenni és nem elvből elutasítani mindenféle tudományos módon nem igazolható dolgot. Persze, ha ide erre a weboldalra tévedtél, akkor ezzel nincs is gond, különben el sem jutottál volna eme szöveg olvasásával eddig a mondatig. Szóval már is jó úton jársz!

Kezd el megfigyelni az álmaid, sőt kezdj el álomnaplót vezetni, mert a legtöbb emberhez a szellemek az álmokon keresztül szólnak (Álomfejtés - Szellemi üzenetek), hiszen a legtöbben nem képesek őket hallani. Szintén fontos, hogy ezentúl figyelj jobban a gondolataidra, érzéseidre, de legfőképpen a lelkiismeretedre, mert az őrangyalod és a szellemi segítőid sokszor a lelkiismereteden keresztűl súgják neked, mit kellene tenned. Erről bővebben itt olvashatsz. (A lelkiismeret hangja - Minden ember médium)

Figyelj a jelekre, a furcsa történésekre, egybeesésekre az életed során, mert néha azokon keresztül próbálnak téged segíteni, figyelmeztetni vagy óvni.

Imában is a szellemvilág felé fordulhatsz (Az ima ereje. Így csináld, hogy jól csináld!) és kérhetd őket, hogy segítsenek neked, hogy erősödjön a hited és a bizonyosságod a szellemvilágban, szeretnél lelki nyugalomra, békére lelni a szellemvilággal kapcsolatosan. Fogalmazd meg a te saját szavaiddal mit szeretnél! Fordulhatsz Istenhez, Jézushoz, az angyalokhoz, a te saját őrangyalodhoz, vagy a vallásod szerinti bármely szellemi lényhez.

De azt ne várd és kérd, hogy egyből tárgyakat reptessenek a kedvedért meg hasonlók. Ez egy olyan dolog, amit ki kell érdemelni. Amit, ha úgy látnak, hogy megérdemled és szükséges, akkor majd megtesznek.

Minél inkább közelebbi kapcsolatba kerülsz a szellemvilággal, annál inkább fogod látni mindazt, amit addig nem. Egyre inkább fogsz olyan dolgokat tapasztalni, amik szépen lassan növelik majd a hited és a bizonyosságod.

Ha igazán meggyőző bizonyítékokat akarsz, akkor kezd el gyakorolni a kommunikációt a szellemekkel, akár valamely elhunyt szeretted szelemével, akihez közel álltál, vagy az angyalokkal, az őrangyaloddal vagy bármely szellemi segítőddel, úgy ahogy arról korábban már részletesen szóltam. (Kommunikáció az elhunyt szeretteink szellemével és Kommunikáció a szellemekkel) Hosszú nehéz folyamat, de megéri!

Tehát a szellemvilággal való foglalkozás körülbelül csak ennyit jelent. Ugye nem is olyan vészes! A szellemek nem is várnak többet tőled, csak ennyit, hogy kezdj el hinni bennük és figyelni rájuk. Higgy és figyelj!

Én nem hiszem, hanem tudom!

Azért hoztam létre ezt a weboldalt és azért teszem közzé rajta ezeket az információkat és írásokat, mert ez volt a feladatom, mert a szellemek kérték, hogy közelebb hozzam a szellemvilágot az emberekhez, hogy segítsek nekik a hitüket visszanyerni a saját szellemi mivoltukban, a szellemvilágban, és hogy bizonyságra és megnyugvásra leljenek.

Számomra a szellemvilággal való foglalkozás és a kommunikáció olyan mindennapos és valóságos dolog, mint mondjuk a te számodra az, hogy reggel felkelsz és iszol egy pohár vizet. Az, hogy én valójában egy emberi testben élő szellem vagyok, hogy a szellemvilágból származok és a többi dolog, mind teljesen természetes számomra már.

Régen én is először csak reménykedtem, aztán elkezdtem hinni, de legvégül már bizonyságot is szereztem. Bizonyságom van, mert már rengeteg alkalommal láttam, hallottam és a legkülönfélébb módokon tapasztaltam a szellemvilágot. Számos módon megnyilatkoztak már nekem a hang és fényhatásoktól kezdve, a tárgymozgatásokon keresztül egészen a szeánszokig. De a megnyilatkozásukat nap, mint nap tapasztalom olyan hétköznapi módokon is, mint az álmok vagy az életem különböző furcsa történései, jelei. Persze a legmeggyőzőbb az, amikor egy szeánsz keretében egy elhunyt szeretted szellemével beszélgethetsz, amiben már szintén sokszor volt részem, sőt én magam is képes vagyok kommunikálni a szellemekkel éber állapotban.

Annak ellenére, hogy számomra a szellemvilággal való kommunikáció mindennapos, de még én is volt, hogy meglepődtem és megszeppentem kicsit. Érdekességként elmondom, egyszer történt velem ugyanis, hogy épp egy szeánszot tartottunk, ahol a nagymamám szellemével szerettünk volna beszélni, de egy másik szellem jelentkezett helyette. Egy szellemi vezető és segítő volt, aki elmondta, hogy a nagymamám szelleme is jönni fog, de még kell egy kis idő neki, addig ő fog a kérdésekre válaszolni. Igen csak meglepődtem és meg is illetődtem kicsit. Persze már az elején mondta is nekem, hogy közben máshova is figyelnie kell, mert sokan szólnak hozzá egyszerre. Nem kérdeztem tőle, de feltételeztem arra a sok emberre vagy szellemre gondolt, akik a Földön vagy épp a szellemvilágban az ő hatáskörébe tartoztak és valamilyen ügyben épp hozzá imádkoztak, vagy egyéb módon az ő segítségét kérték. Igazán megtisztelő és kiváltságos érzés volt egy szellemi vezetőt és segítőt így testközelből „munka” közben látni, tapasztalni és beszélgetni vele. Körülbelül 20 percig beszélgettünk, aztán megjött a nagymamám szelleme és átadta a szót neki.

Ha már szóba jöttek az angyalok azt bizonyára tudjátok, de ha nem, elmondom, hogy az angyaloknak a Föld különböző dolgaitól kezdve az emberek megsegítésén át számos feladatuk van, és egyszerre több dologgal is képesek foglalkozni és egyszerre akár több helyen is tudnak lenni épp úgy, ahogy Jézus szelleme, vagy más tiszta, magas fejlettségű szellemi lények. Ezt fizikai látásmóddal nehéz elképzelni, de a szellemvilágban kicsit másképp működnek a dolgok.

Szóval a lényeg az, hogy én már nem hiszem, hanem tudom! Én már a bizonyosság megnyugtató állapotában vagyok és szeretném, ha te is rálelnél erre a megnyugtató állapotra. Nem kell mást tenned, mint megfogadnod az itt leírtakat. Hosszú és fáradságos út vezet a bizonyosságig, de megéri. Mindazt, amit itt ezen a weboldalon leírok, olvasgasd bátran. Remélem, hozzá segít téged, hogy rálelj a boldogságra és a lelki békére. Kezdésnek a Szellemvilág menüpontot ajánlom, afféle kis gyorstalpaló, aztán ha még több ismeretre vágysz a Tanítások a szellemvilágból menüpontot. Itt a régi szeánszokon leadott szellemi tanítások, ismeretek és rengeteg bibliai értelmezés található. Tudom elég nehéz olvasmány a sok bibliai hivatkozás és idézet miatt, de nem kell megijedni tőlük, nem baj, ha nem minden részét érted vagy tudod elfogadni elsőre, sőt nem is kell, de mindenképp itt is sok olyan információt olvashatsz majd, amik megnyugvásodat szolgálhatják.

Béke veled!

Az igazi spiritizmus a tiszta hitnek, a megelégedettségnek és a boldogító tudásnak a forrása.