Isten és Jézus mibenléte

Az első és legfontosabb dolog, amit tudnod kell, hogy Isten és Jézus a különböző vallásoktól teljesen függetlenek, így teljesen mindegy, hogy te milyen vallású vagy, nyugodtan fordulhatsz hozzájuk bármikor. Sőt, ha te egyáltalán nem hiszel bennük az sem baj, mert ők akkor is törődnek veled, még ha te nem is veszed észre. Isten és Jézus szemében mindenki egyforma, legyen az egy európai városlakó, egy dzsungelben élő törzs tagja, nő, férfi, gyerek, felnőtt, gazdag, szegény, stb. Őket nem érdekli a te vallásod és a politikai nézeteid, mert ezek mind csak az emberek találmánya, amik szétválasztják az embereket, ami pedig ellenségeskedéshez vezet. Ők viszont csak egyet akarnak, hogy az emberek és a mindenség más részeiben és szféráiban lakó élőlények szeretetben és békében éljenek egymás mellett. Bizony, Isten és Jézus nem csak velünk, Földön élő emberekkel, hanem a mindenség minden élőlényével törődnek!

Először is nézzük, hogyan is kell elképzelned Isten kilétét, mibenlétét. Ez most kicsit nehéz lesz elképzelni, de Isten valójában az egyetlen nem teremtett szellemi lény, aki mindig is volt és nincs időbeni kezdete a létezésének. Ezért nem teremtett! Térben végtelen kiterjedésű, és mindent, még a mi világegyetemünket is magában foglalja, de nem csak itt a mi fizikai síkunkon, hanem valamennyi síkon a legalacsonyabbtól a legmagasabb mennyei szférákig. Mindent áthat és mindent körülölel, mindenütt jelen van. Most ebben a pillanatban is áthat téged is a lénye. Valójában benne vagy! Földi hasonlattal élve, képzeld el úgy, mint a ködöt. A köd is mindent körülölel, és mindenütt jelen van. Bárhonnan nézed ugyanolyan. De Isten lénye át is hatja a dolgokat és a kiterjedése térben és időben végtelen. Ezt még tiszta szellemi tudattal is nehéz elképzelni és felfogni, így nem érdemes rajta túl sokat gondolkodni. Ez van!

Most hogy már tudod, hogy Isten valójában egy szellemi lény, már az is egyértelmű lehet számodra, hogy egykor Isten nem embereket, hanem további szellemi lényeket teremtett egykor az Ő hasonlatosságára. Isten és más szellemi lények között tehát ez az egyik kulcsfontosságú különbség, hogy minden más szellemi lény, például Jézus szelleme, az angyalok, de például mi, emberi testeket éltető szellemek is már teremtett szellemek vagyunk! Nekünk már van kezdetünk, amikor meg lettünk teremtve, és a kiterjedésünk pedig nem végtelen. Persze nem azért lettünk teremtve, hogy itt a Földön éljünk emberi testben. Mi is mint a többi szellem a szellemvilágban éltünk egykor, tisztán, szabadon, ártatlanul, a szellemi képességeink teljes birtokában, úgy ahogy meg lettünk teremtve. Ide a Földre csak jóval a megteremtésünk után kerültünk, mert a szellemek egy részében, azaz benned is, bennem is és mindenki másban is, akik itt a Földön vagyunk, gyarló tulajdonságok ütötték fel a fejüket, de ez már egy másik történet. Erről a Szellemek tündöklése és bukása írásban olvashatsz többet.

Nézzük most Jézust! Amikor Jézusra gondolsz, akkor bizonyára neked is a filmekből és a festményekről jól ismert kép ugrik be róla azonnal, a mindenki által jól ismert emberi alakjában. Igen, 2000 évvel ezelőtt valóban emberi alakban járt nálunk a Földön, de azt csak a mi kedvünkért, pontosabban a mi megsegítésünkért öltötte fel magára, hogy betölthesse a rendeltetését itt a Földön. Ha nem emberi alakban jelent volna meg előttünk, akkor nem tudta volna elérni a célját, ami nem volt más, mint a példaadás. De valójában Jézus valódi lénye, ahogy a miénk is, szellemi. Ahogy mi sem, úgy Ő sem az emberi test, hanem az abban lévő szellem az. Jézus valójában szintén egy szellemi lény, akit egykor szintén Isten teremtett az Ő hasonlatosságára, és akit itt a Földön Jézus néven ismerünk, de a mindenség más régióiban és szféráiban csak egyszerűen a szeretet szellemének neveznek. Tehát Jézus is egy már teremtett szellemi lény. Természetesen most is gondolhatsz rá úgy, a jól ismert emberi alakjában, de tudd, hogy valójában az az emberi test, számára is csak egy ruha volt, amit itt a Földön viselt egy darabig, ahogy mi is azt, amiben épp vagyunk.

Jézus és mi köztünk az a legnagyobb különbség, hogy Ő tisztán maradt, Ő sosem bukott el, Ő benne sosem ütötték fel a fejüket gyarló tulajdonságok, Ő teljesen tisztán maradt. Mivel Jézus egy teljesen tiszta szellemi lény ezért Istenhez hasonlóan az Ő lénye is mindenhol jelen van, mindent körülölel és áthat. De Ő, mivel már teremtett szellem ezért természetesen soha nem érheti utol, csak megközelítheti Istent. Így van ez velünk és minden más szellemi lénnyel is, akik a fejlődés útján járunk!

Az igazi spiritizmus a tiszta hitnek, a megelégedettségnek és a boldogító tudásnak a forrása.

SZELLEMES CSOPORT
Ha szeretnél olyan emberekkel megismerkedni, beszélgetni vagy a tapasztalataidat megosztani, akik hozzád hasonlóan szintén hisznek vagy érdeklődnek a szellemvilág iránt, akkor csatlakozz te is az egybengy.hu szellemes Facebook csoportjához.
HÍRLEVÉL
Értesülj az újdonságokról e-mailben is!
Hozzájárulok, hogy az egybenegy.hu hírlevelet küldjön a számomra
Elolvastam és elfogadom az egybenegy.hu Adatkezelési tájékoztatóját
Feliratkozom
Sikeres feliratkozás!
Küldtünk egy e‑mailt, melyben egy gombra kattintva meg kell erősítened a feliratkozásod.

Köszönetnyilvánítás!

Szeretnék köszönetet mondani valamennyi szellemi lénynek, akik odaátról segítettek nekem az életem során, akár szellemi üzenetekkel vagy bármilyen egyéb módon. Külön szeretném megköszönni a sok szellemi segítséget és üzenetet a Nagymamám és Nagypapám szellemének, az Angyaloknak és az Őrangyalomnak is. Tudom, nem vagyok egy egyszerű eset, ezért külön hálás vagyok, hogy ennek ellenére foglalkoztok velem.

Köszönöm!