A lelkiismeret hangja - Minden ember médium

Több korábbi írásban (Kommunikáció az elhunyt szeretteink szellemével és Kommunikáció a szellemekkel) szóltam már arról, hogy ha valaki szellemekkel szeretne kommunikálni, szeretné őket hallani, akkor annak milyen lehetséges módjai vannak, ill. milyen út vezet ahhoz, hogy valaki képes legyen rá.

De még ha nem is akar valaki ilyesmivel foglalkozni, még ha nem is akarja gyakorolni, még akkor is van mindenkinek egy egészen pici médiumi képessége, ami úgy mond, kötelező gyári tartozéka minden embernek. Valamilyen szinten minden ember képes hallani és érezni a szellemeket, még akkor is, ha sosem gyakorolta. Ezt az eszközt, ha tetszik, ha nem, minden ember birtokolja és megkapja, és ha tetszik neki, ha nem, ezen keresztül mindig minden emberhez folyamatosan szólnak a szellemek, bár sokan sokszor figyelmen kívül hagyják a jó tanácsokat.

Még a legmaterialistább, leghitetlenebb vagy éppen leggonoszabb emberhez is, folyamatosan újra és újra egy egész életen át szólnak, függetlenül az ő vallásától, hitétől, tudásától, tetteitől, stb.

Még ha valaki azt gondolja is, hogy ő neki még sosem volt semmi szellemi megtapasztalása, hogy ő hozzá még egészen biztosan sosem szóltak szellemek, hát valójában nagyot téved. Mert minden embernek rengeteg különféle szellemi megnyilatkoztatásban volt már része az élete során, és mindenkihez már rengeteg alkalommal szóltak is a szellemek egészen a születése pillanatától fogva újra és újra, csak legfeljebb ő sosem volt tudatában mindezeknek.

Hogy mi ez az eszköz, amin keresztül minden ember már egészen biztos, hogy kapcsolatba került szellemekkel, hogy mi ez az eszköz, amin keresztül már rengetegszer kommunikált szellemekkel és még csak nem is tudott róla? Ez nem más, mint a lelkiismeret hangja!

Miért pont a lelkiismeret?

Néha a szellemek az álmainkon keresztül szólnak hozzánk (Álomfejtés - Szellemi üzenetek), mert az álmokon keresztül mindenkihez eltudják juttatni az üzeneteiket. De mivel az emberek nem igazán foglalkoznak a szellemvilággal, sokszor az álmokkal sem, így hát kellett egy másik mód is, egy olyan, amit tényleg bárki képes megérteni ott azonnal, az üzenet átadásának pillanatában, minden kétséget kizáróan. Ez a lelkiismeret!

A lelkiismeret az, ami bizonyos helyzetekben súgja nekünk gondolatok és kellemes vagy épp kellemetlen érzések révén, hogy mit kellene tennünk egy adott helyzetben vagy mit nem. Ilyenkor sok esetben nagy harc zajlik bennünk, hogy meg tegyük-e azt, amit a lelkiismeretünk mond vagy sem. És valóban, néha tényleg harc folyik értünk, mert nem csak segítő, de alacsony rezgésű fejletlen szellemek is vannak, akik időnként megpróbálnak minket a helytelen döntésre rávenni.

A lelkiismeret hangja, érzése sok esetben csak egyszerűen bennünk jön létre a meglévő tudásunk, a jóságunk, a gonoszságunk, a jó és rossz tulajdonságaink, a külvilág elvárásai, stb. harca révén. És aztán vagy hallgatunk a lelkiismeretünkre vagy sem, hol jól, hol rosszul döntünk.

Azonban a lelkiismeret az, amit a szellemek is sokszor használnak, hogy kommunikáljanak velünk, hogy segítsenek, hogy súgják, mi lenne a helyes döntés egy adott helyzetben, amikor mi hezitálunk. A szellemek elsősorban, akkor szólnak nekünk a lelkiismereten keresztül, amikor az számunkra különösen fontos vagy jelentős lenne, hogy ott és akkor, abban a bizonyos helyzetben jól döntsünk, mert a helyes döntés ott és akkor sokat segítene rajtunk, vagy épp megóvna valami nagy bajtól.

Minden embernek van un. őrangyala (nagyon tiszta és magas rezgésű szellemek) és egy vagy több szellemi segítője is (aki akár épp egy korábban elhunyt rokon vagy barát is lehet). Ők az illető életének fontos pillanataiban próbálnak segíteni neki. Természetesen nincsenek velünk a nap 24 órájában, hiszen más dolguk is van és rajtunk kívül több emberel is foglalkoznak egyszerre. De nincs is rá szükség, hogy folyamatosan velünk legyenek, hiszen ők a szellemvilágból pontosan látják a mi életünk történéseit előre, így pontosan tudják, hogy nekünk mikor és hol lesz szükségünk majd az ő segítségükre. Ilyenkor jönnek el hozzánk és a felénk sugárzott gondolatok és érzelmek segítségével próbálnak nekünk segíteni. Persze hívhatjuk is őket máskor is, ha segítségre, támogatásra van szükségünk. Ők gondolatok és érzések továbbításával álomban vagy a lelkiismeretünk révén kommunikálnak velünk.

Miért pont a lelkiismeret? Mert a legtöbb ember nagyon sok gyarló tulajdonsággal rendelkezik, azaz gyakorlatilag szinte mindenki, aki a Földön él, és ráadásként az emberek még csak nem is foglalkoznak a szellemvilággal, így a legtöbb ember nem képes úgymond rendesen kommunikálni a szellemekkel, nem képesek őket tisztán, szabadon hallani. De azért, hogy egy ember sem maradjon szellemi segítség nélkül, és minden ember kapjon valamiféle szellemi támogatást a nehéz helyzetekben, kellett egy olyan kommunikációs forma, amit mindenki meg tud érteni kortól, nemtől, tudástól, fejlettségtől, tanultságtól, vallástól és minden egyéb dologtól függetlenül. Kellett egy olyan dolog, ami még az álmoknál is egyértelműbb és tényleg mindenki azonnal képes azt megérteni.

Mi azaz egyetlen dolog, amit mindenki megért? Az a kellemes és a kellemetlen érzés!

Tehát a szellemek, amikor szólni akarnak hozzánk, amikor segíteni szeretnének valakinek, aki képtelen a velük való kommunikációra, akkor ahhoz az illetőhöz a lelkiismeretén keresztül fognak szólni kellemes és kellemetlen érzések és gondolatok révén.

Sok esetben tehát, amikor megszólal a lelkiismereted, akkor lehet, hogy épp az őrangyalod vagy valamelyik szellemi segítőd az, aki szólt hozzád, és ő az, aki súgta neked, hogy mit tegyél vagy épp mit ne. Van, hogy csak érzést ad át neked, de van, hogy konkrét gondolatokat is. Ez embertől és helyzettől függ, hogy ki mit képes épp akkor ott, abban a helyzetben befogni.

Honnan tudhatod, hogy amikor a lelkiismereted megszólalt, akkor az csak a te saját gondolatod és érzésed volt, vagy épp egy szellem szólt hozzád?

Ha nem foglalkozol ilyesmivel, nem gyakorlod a szellemi kommunikációt, akkor a különbséget nem fogod érezni. Ez olyan kérdés, mintha szavakban kellene elmagyarázni mi a különbség a piros és a kék szín között. Lehetetlen, azt látni kell! A szellemi gondolatok, hangok közti különbséget pedig érezni és hallani! De nem is fontos, hogy tudd, hanem hogy hallgass rájuk. Ha legközelebb megszólal a lelkiismereted valami miatt, akkor ez jusson eszedbe. Talán épp a te őrangyalod vagy az egyik szellemi segítőd próbál figyelmeztetni!

Hogy mi a helyes döntés, azt szinte mindig tudod és érzed, csak legfeljebb néha hagyod magadat lebeszélni. Ne hagyd magadat, se a saját gyarló tulajdonságaidnak, se az ártó szellemi befolyásolásnak. Hallgass inkább a saját lelkiismeretedre, az őrangyalod és a szellemi segítőid óvó szavára!

Az igazi spiritizmus a tiszta hitnek, a megelégedettségnek és a boldogító tudásnak a forrása.