Hogyan bánj a megszállókkal, kísértőkkel?

Legutoljára szóba került az ördög és a pokol is. Ha nem olvastad őket mindenképpen tedd meg majd, mert ha tisztán látsz velük kapcsolatban, akkor a most írtakat is sokkal hatékonyabban tudod alkalmazni. Röviden azért megismételném, hogy ugye a szó szoros értelemben vett ördög és pokol nem létezik, ahogy általában az emberek ezekre a dolgokra szoktak gondolni, de megszálló és kísértő szellemek nagyon is vannak.

Kik a megszállók, kísértők és miért teszik azt, amit?

Ők ugyanolyan szellemi lények, akár csak te vagy én, vagy bármely emberi testet éltető szellemi lény, de a fejlettség egy alacsonyabb fokán állnak épp és még bőven van mit tanulniuk. Mivel épp test nélkül léteznek, ezért ezek az alacsony fejlettségi fokú szellemi lények, akiket itt a Földön „gonosznak” mondanák, gyakran azzal foglalatoskodnak, hogy bizonyos embereket megszállnak és kísértenek.

Persze valójában ők nem gonoszok, csak tudatlanok épp úgy, mint mondjuk egy iskolában a rossztanulók, akik ahelyett, hogy a tanulással foglalkoznának, inkább beszélgetnek az órán, zavarják a tanárt, a többi gyereket, csínyeket követnek el, verekednek, stb. De ők nem gonoszak csak tudatlanok, mert még nem érzik a tetteik súlyát. De majd ők is előbb-utóbb felnőnek és sokuk már visszagondolva a gyermeki éveikre belátják a hibájukat. Persze akadnak köztük olyanok is, akik még felnőtt korukban is ugyanazt a rossz utat követik.

Így van ez az un. „gonosz” alacsony fejlettségű szellemi lényekkel is. Előbb-utóbb ők is fejlődni fognak és eljön az idő, amikor már bánni fogják tetteiket és persze felelni is fognak értük. Egyébként érdekességként megjegyezném, mert lehet talán eddig bele se gondoltál, de egykor, sok-sok élettel ezelőtt akár te is lehettél egy ilyen megszálló, kísértő szellemi lény, amikor még a fejletség egy alacsonyabb fokán álltál, ezért nem érdemes őket megszólni vagy magadat különbnek gondolni. Minden ember volt már nagyon jó és nagyon rossz ember, volt gazdag és szegény, volt okos és buta, volt bűnöző és kegyetlen ember, stb. A szerepek folyton változnak és senki sem különb a másiknál, ez legfeljebb csak ebből az életből tűnhet úgy! Ezért, amikor a megszállókra és kísértőkre gondolsz, azt csak úgy tedd, mint olyan diákokra, akiknek még van mit bőven tanulniuk, akik még tudatlanok és nincsenek tisztában a tetteik súlyával, mert nem érzik azt.

És miért teszik ezt? Sokuk egyszerűen örömüket lelik benne mert tudatlanok, mások meg azért teszik, hogy energiát nyerjenek, amire úgy tudnak jelentősebb mennyiségben szert tenni, ha előbb az illetőt a befolyásuk alá vonják. Minél inkább a befolyásuk alá tudják vonni, annál inkább megtudják csapolni az illető energiáit, amit kezdetben az áldozat csak fáradtságként, rossz hangulatként, depresszióként él meg. A helyzet idővel akár odáig is fajulhat, hogy az illető már nem akar semmit csinálni vagy az öngyilkosság is megfordul a fejében.

Mit jelent az, hogy egy szellem megszáll vagy kísért valakit?

A megszállás az esetek döntő többségében nem azt jelenti, hogy a szellem ténylegesen belebújik az illető testébe, így inkább a kísértés a megfelelő kifejezés a ténykedésükre. Egyrészt egy szellemnek elég nehéz, sőt nagyon-nagyon nehéz belebújni egy emberi testbe, az éppen abban lakó szellem beleegyezése nélkül és azt irányítania. Másrészt nincs is rá szüksége, hiszen egyszerűen gondolatok és érzelmek sugalmazásával sokkal könnyebben tud bárkit manipulálni, amennyiben az az illető nyitott rá, amennyiben a kísértő szellem tud benne kapaszkodót, azaz valamilyen gyengeséget találni. Mivel ők látják minden gondolatunkat, érzésünket, gyengeségünket, ezért gyorsan feltudják mérni, kit mivel lehet a legkönnyebben manipulálni.

Rendkívüli esetekben persze, egy szellem belebújhat egy emberi testbe. Az egyik ilyen eset az, amikor egy szeánsz keretében egy médium rövid időre, saját szabad akaratából átadja a testét egy szellemi lénynek, hogy az rajta keresztül szóljon a jelenlévőkhöz. De ehhez az kell, hogy egyrészt az egy ilyen típusú médium legyen, akinek a teste, energiái erre alkalmassá teszik őt, másrészt saját szabad akaratából meg kell engednie és kellően el kell tudnia lazulnia. Ha ez sikerül, akkor a médium szelleme egy kicsit a háttérbe húzódik a saját testében és így a vendég szellem részben belebújik a médium testébe és azon keresztül szól. De itt ugye nem megszállásról van szó, hiszen a médium beleegyezésével történik a dolog. Erről a Szeánsz, szellemidézés – Filmek és a valóság című fejezetben olvashatsz bővebben.

A tényleges megszállás, amikor egy alacsony fejlettségű szellem erőszakkal száll meg valakit annak beleegyezése nélkül ártó szándékkal, nagyon-nagyon ritkán fordul elő. Egyrészt ahogy korábban említettem nincs rá szüksége, egyszerűbb sugalmazásokkal manipulálnia valakit. Másrészt a beleegyezés hiányában ehhez el kell érnie előbb, hogy az áldozat annyira legyengüljön érzelmileg, lelkileg, tudatilag, hogy ezt egyáltalán képes legyen megtenni. Ehhez viszont sok idő kel, akár évek is. És még ha el is éri ezt az állapotot a kísértő szellem, még akkor is nehéz irányítania egy olyan testet, ami nem az övé, nem rá lett szabva, és így nagyon sok energiájába kerülne. Egyszerűen nem éri meg! Inkább sugalmaz, azaz kísért!

Kiket érinthet a kísértés veszélye és hogyan működik?

Ahogy említettem bárkit, mert akinek vannak gyengeségei, azokat lehet kísérteni is. Itt a Földön nem igazán akad olyan ember, akinek ne lennének gyengepontjai, különben már nem volna itt. De elsősorban a „könnyű prédát” keresik, ezért az elsődleges célpontok a depresszióra, szorongásra, hajlamos emberek, akik folyton negatívan, pesszimistán gondolkodnak vagy azokat, akiknek van valamiféle szenvedélyük, függőségük, ami lehet bármi nem csak szerencsejáték, kábítószer, alkohol, hanem akár evés, egy rossz szokás, bármi. Ezeket az embereket már néhány zavaró gondolat vagy érzés közvetítésével is könnyen rosszhangulatba tudják hozni, és ha már rossz hangulatban van az ember, akkor egyre könnyebb folyamatosan még mélyebbre vinni az illetőt. Egész egyszerűen olyan gondolatokat és érzelmeket küldenek feléje folyamatosan, akár logikailag is alátámasztva, hogy az illető egyre rosszabb és rosszabb érzelmi állapotba kerül, míg végül hosszú idő után súlyosabb esetben akár egy öngyilkosság is bekövetkezhet.

Hogyan védekezz a kísértőkkel szemben?

Van egy gyors és van egy általános védekezési módszer, de mindkettőt kell alkalmazni, mert csak így tudsz megszabadulni végleg a kísértőidtől. Mindkettőt ismertetem részletesen. Kísértők mindig is voltak és mindig is lesznek, ez az élet velejárója. A tőlük való meg szabadulás egy folyamat, ami addig tart, amíg meg nem erősödsz!

1. Általános védelem - Rezegj magasan!

Próbáld a mindennapjaidat jó érzésben megélni, pozitívan gondolkozni, minden rosszban megtalálni a jót, még akkor is, ha épp kevés van belőle. Ne hagyd magad apróságokon, jelentéktelen dolgokon felbosszantani, mondjuk az autóban vagy a buszon ülve, vásárlás közben, stb. A legfontosabb, hogy midig, még a legkétségbeesettebb helyzetben is igyekezz a lehetőségekhez mérten pozitívan gondolkodni, és igyekezz jó hangulatban maradni. Amikor ugyanis jó hangulatban vagyunk, akkor a rezgéseink magasak és így sokkal nehezebb rajtunk fogást találniuk a kísértőknek. Amikor a jó hangulatunkat valami hirtelen elrontotta, igyekezni kell saját magunkat pozitív, bizakodó, gondolatokkal érzésekkel kihozni belőle, hogy ismét magasan rezegjünk. A kísértők nagyon ügyesen sokszor logikus érvekkel is alátámasztják a minket rosszhangulatba vivő gondolatokat és érzéseket, elhitetve, hogy azok, a mi saját gondolataink és érzéseink. De ne dőlj be! Ismerd fel a helyzetet és próbálj fogást találni te is a kísértők logikáján. Ha kell, mert épp máshogy nem megy, akkor te is keress érveket és logikusan győzd meg magad az ellenkezőjéről, amivel a rossz hangulatba vittek téged, hogy mihamarább elmúljon a rossz érzésed. Tudom ez nem könnyű annak, akit éppen sorscsapások sorozata ér! Ne add meg a kísértőknek az örömöt! Ha másként nem megy, akkor a „csak azért se” alapon győzedelmeskedj felettük!

A pozitív gondolkodás és jó hangulat egy általános védelem, hiszen tudnod kell, hogy kísértő szellemek mindig is voltak és mindig is lesznek legalábbis itt a Földön. Nem véletlen ez sem! A pozitív gondolkodás és jó hangulat olyanok, mint a vitaminok a test számára. Aki sok vitamint szed azt a betegségek is jobban elkerülik, mert az illető immunrendszere erős és így nem tudnak fogást találni rajta. Aki viszont nem szed vitaminokat, az sokkal nagyobb valószínűséggel kap el egy náthát, vagy bármit.

Szóval turbózd fel magad, azaz emeld a rezgésed pozitív gondolatokkal és jó érzéssel!

2. Gyors segítség – Add vissza azt, ami nem a tiéd, annak, akié!

Említettem, hogy a kísértők a saját negatív gondolataikat és érzéseiket közlik felénk, gyakran logikus érvekkel alátámasztva, elhitetve, hogy azok a miénk. Ha azon kapod magad, hogy egyre rosszabbul vagy és egyre rosszabb a hangulatod, olyan gondolatok és érzések kavarodnak benned, amik csak egyre inkább rontják a hangulatodat, akkor állj meg és jusson eszedbe, hogy lehet, hogy egy kísértővel van dolgod. Ismerd fel a helyzeted és mondd el hangosan a következőket háromszor. Ha épp olyan helyen vagy, ahol ezt hangosan nem teheted, akkor menj olyan helyre, ahol tudod, vagy csak magadban gondolatban mondd el, már az is segít. Tehát mond háromszor határozottan kijelentve, szinte parancsolóan a következőket:

„Ezek nem az én gondolataim és érzéseim! Ezek a gondolatok és érzések nem hozzám tartoznak, nem az én világom! Ezennel szeretettel visszaadom annak, akihez tartoznak! Ámen!”

Az általános megfogalmazás is teljesen jó, főleg ha sokfajta zavaró gondolat és érzés kavarog benned, de ha egy bizonyos jól meghatározott gondolat vagy érzés gyötör téged, akkor akár nevesítheted is, ha neked úgy könnyebb, például:

„Ezek az erőszakos gondolatok és érzések nem hozzám tartoznak, nem az én világom! Ezennel szeretettel visszaadom annak, akihez tartoznak! Ámen!”

A példákat lehetne még hosszan folytatni, egyén függő. De a szöveg felépítése mindig ugyanaz legyen. Háromszor mond el, de ha szükséges addig ismételd, amíg nem érzed a változást. Miközben mondogatod hangosan vagy magadban figyeld az érzéseidet. Észreveheted, hogy ha lassan is, de elkezd csökkenni a rossz érzés, ami addig benned volt. Ha csak egy kicsit is csökkentek a benned lévő negatív érzések és gondolatok, az azt jelenti, hogy egy kísértő külsőleg manipulált téged.

Fontos!

Ami nagyon fontos, hogy SZERETETTEL kell elmondanod és visszaadnod és a végén Ámen! Azaz fogalmazd bele a szeretet szót is a szövegbe, úgy ahogy a példában benne van, mert ez a kulcsa az egésznek. És amikor a szöveget elmondod, akkor az legyen határozott, kijelentő, már-már parancsoló hangvételű, de nem gyűlölködő és nem haragos! Az nem baj, ha ebben a rossz állapotodban nem érzed a szeretetet, akkor csak simán semleges érzésekkel mond el, de ne gyűlölettel, ne haraggal.

Valójában, amikor nem gyűlölsz valakit, nem akarsz ártani valakinek, az már a szeretet egyik legalacsonyabb megjelenési formája! Miért? Mert már van benned egy cseppnyi szeretet, ami megakadályozza, hogy ártó szándék alakuljon ki benned. Amikor valaki még akar és tud is ártani valakinek, az jelenti azt, hogy nincsen benne szeretet.

Amikor a szöveget elmondod, akkor valójában itt nem teszel semmi mást ezzel a szöveggel, mint egy olyan gondolatot és érzést, ami nem a tiéd visszaküldesz annak, akihez az tartozik. És mivel ezt szeretettel, azaz nem ártó szándékkal teszed, ezért vissza is fog menni, vissza is kell mennie. Nem tehet mást! Törvény! Nem a tiéd, nem hozzád tartozik, céltalanul nem lebeghet, nincs más választása annak a negatív gondolatnak és érzésnek, ami valójában nem más, mint egy energia, hogy visszamenjen a „feladóhoz”.

Ráadásul, ha te nem is hiszel az egészben, ha csak most kezdesz a szellemvilággal ismerkedni, az sem számít semmit, akkor is fog működni, mert nem tehet mást a gondolat és az érzés, mint hogy visszamegy ahhoz, akihez tartozik. De csak akkor tud visszamenni, ha szeretettel, de legalábbis nem ártó, hanem semleges érzésekkel mondod el. Ha gyűlölet és harag van benned az iránt, aki küldte, akkor a benned lévő gyűlölködő, haragos gondolatokhoz hozzá tud tapadni és nem megy vissza.

Hogy, ha esetleg haragos gondolatok keletkeznének benned a kísértőiddel szemben, akkor gondolj mindig arra, hogy ezt egy olyan alacsony fejlettségű szellemi lény küldte feléd, aki még csak most tanulgat, még a fejlődése kezdetén van, még nincsenek benne érzések, nem érzi át a tettei súlyát. Példaként jusson eszedbe mondjuk az, amikor egy óvodában, egy pici gyermek akár véletlenül, akár szándékosan (mert azt gondolja jó hecc) betöri az ablakot egy labdával vagy egyéb csínyt követ el. Ő még nincs tisztában a tettének a súlyával. Nem tudja, hogy milyen drága lesz azt az ablakot megcsináltatni, hogy ha esetleg esik addig az eső, akkor eláztat mindent az ablak alatt, hogy bárki megsérülhetett volna, stb. Ezért a tettéért gyűlölni a pici óvodást nyilván nem szabad és nem is helyes. Ha az óvónő haragosan ráförmed, megfélemlíti, fenyegeti, megrángatja, sőt esetleg meg is üti, azzal csak többet árt a gyermek fejlődésének, mint segít. Az óvónő akkor jár el helyesen, ha nyugodtan, kellő türelemmel, de határozott hangsúllyal, hogy azért érezze a gyermek a tettének nem helyénvaló súlyát, megpróbálja elmagyarázni neki az egész helyzetet, a veszélyeket, hogy jobban figyeljen oda, hogy nem jó hecc, stb. A gyermek bár pici, de nem hülye!

Mi történik, amikor elmondod a szöveget?

Visszatérve a szöveghez, amikor elmondod, akkor a nem hozzád tartozó gondolatok és érzések elkezdenek rólad leválni és visszamenni a feladóhoz. Ezt érezni is fogod, ha utána figyeled a gondolataidat és érzéseidet. Elkezded szépen lassan tisztábbnak, jobbnak látni és érezni azt a helyzetet, amit addig nem úgy láttál. Elkezded magadat jobban érezni, az erőd, sőt akár a jó kedved is visszatér. Ha a mellkasodat vagy épp a gyomrodat addig görcs szorongatta ott is könnyebbséget érezhetsz. Szó szerint érezheted a megkönnyebbülést, hiszen legördülnek rólad az addig teherként rajtad ülő, azaz hozzád tapadt negatív gondolatok és érzések tömege.

A lényeg

Vedd fel a kesztyűt és ne hagyd magad! De akár azt is mondhatnám, hogy tedd le a kesztyűt és ne hagyd magad. Azaz ne erőszakkal, ne haraggal, ne támadással válaszolj a kihívásra, hanem épp ellenkezőleg. Amikor kísértésnek vagy kitéve, mindig állj úgy a helyzethez és a kísértőidhez, mint egy igazi jó tanító a tanítványához! Mutass példát a kísértődnek! Ő ártani akart neked, de te még is nem tettél mást, mint szeretettel, de legalább is nem ártó szándékkal csak visszaadtad neki azt a gondolatot és érzést, ami nem a tiéd. Ezt tedd meg újra és újra, amikor csak kísértésnek vagy kitéve. Közben pedig, ami tudom nem egyszerű, igyekezz pozitívan gondolkodni, jó hangulatban lenni, megerősödni, hogy magasan rezegj és a kísértők ne is akarjanak, és ne is tudjanak rajtad fogást találni. Ha magasan rezegsz, akkor egész egyszerűen a kísértők egy idő után inkább mást keresnek, mert te túl macerás leszel nekik! Nem éri meg majd nekik veled próbálkozni. Persze idő lesz, amíg kellően megerősödsz, de legyél kitartó, mindig legyél észnél, ne hagyd magad rá szedni és végleg győzedelmeskedni fogsz felettük!

Az igazi spiritizmus a tiszta hitnek, a megelégedettségnek és a boldogító tudásnak a forrása.