Élet a szellemvilágban

A Ki vagyok én? Ember vagy szellem? című írásból már bizonyára tudod, hogy te, ill. mi emberek mindannyian valójában testet öltött szellemek vagyunk, akik egy időre felöltöttük magukra ezt az emberi testnek nevezett „ruhát”, hogy itt a Földön tevékenykedjünk benne, tanuljunk, fejlődjünk, átéljük a jót, a rosszat, és ezáltal szeretetet és alázatot tanuljunk. Azt is tudod, hogy valójában nincs halál, csak egyszerűen, amikor már elhasználódik a testünk, akkor levetjük azt és egy időre visszatérünk a szellemvilágba, ahol az eredeti természetes állapotunkban, testnélküli szellemi lényként, tiszta szellemi tudatunk, képességeink és emlékezetünk teljes birtokában létezünk majd tovább.

Most talán ez egy kicsit ijesztően hangzik, hiszen egész életedben abban a hitben éltél, hogy te az a test vagy, akit a tükörben látsz, most meg kiderül, hogy mégsem. Valójában inkább örvendezned kell, hogy te valójában egy szellemi lény vagy, hiszen a szellemi lények örökéletűek, míg a test élettartama véges. A testet ellehet pusztítani, de a szellemet nem! Örvendezz hát, mert eddig abban a hitben éltél, hogy az életed végén meghalsz és kész vége mindennek, de valójában nem!

Az életed végén, pontosabban a tested élettartamának lejáratakor te elhagyod azt, kilépsz belőle és visszatérsz a szellemvilágba. Nem kell félned, mert szellemi segítők várnak majd és segítenek neked mindenben. Olyan érzés lesz ez, mint amikor reggel felébredsz az álmodból. Amikor álmodsz, akkor azt hiszed, hogy az a valóság, pedig nem az. De erre csak a felébredés pillanatában eszmélsz rá, és az álom és a valóság közti különbséget is csak a felébredés pillanatában vagy képes érzékelni. Körülbelül ilyen érzés lesz az is, amikor a testedet elhagyod és visszatérsz a szellemvilágba, az eredeti származási helyedre, a természetes állapotodba. Az is egy álomból való felébredésre fog hasonlítani, és amikor megtörténik, akkor fogod csak látni a különbséget, akkor fogod csak igazán megtapasztalni a valódi énedet, a valódi tudatodat és a valóságot.

Mikor a szellemvilágba átlépsz, akkor ott a szellemi fejlettségednek, tisztaságodnak, rezgésednek megfelelő szellemi síkra fogsz kerülni. Ugyanis a szellemvilágban különböző síkok vannak fejlettségi fokok szerint, és ellentétben a Földdel, ott nincs keveredés, ott mindenki a saját fejlettségi fokának, azaz rezgésének megfelelő síkra fog kerülni. Minél nagyobb valakiben a szeretet, az alázat, az együttérzés mások iránt, annál magasabb a rezgése és így annak megfelelően valamelyik magasabb síkra fog kerülni, ahol öröm és boldogság van. Viszont akiben még sok az emberi gyarlóság, a gőg, gyűlölet, harag, kapzsiság, hatalomvágy stb., azok valamelyik alacsonyabb rezgésű síkra fognak kerülni, sokkal nehezebb körülmények közé. Ezért fontos már itt a Földön munkálkodni önmagunkon, megtanulni szeretni, alázatban élni, leküzdeni a gyarló tulajdonságainkat, hogy odaát jobb körülmények közé kerüljünk.

Azonban, ha valaki egy alacsonyabb síkra kerül, az nem azt jelenti, hogy ott is kell maradnia, mert a szellemvilágban is van tanulás és fejlődés, és ha a szellem szorgosan munkálkodik és tanul, akkor idővel ott is feljebb léphet egy magasabb síkra, sokkal jobb, könnyebb, örömtelibb és boldogabb körülmények közé. De addig is, míg ez megtörténik, az egyes szellemi síkok között a különböző fejlettségű szellemek rövid időre látogatást tehetnek más síkokra például, hogy meglátogassanak valakit, akit szeretnek. Hiszen nagyon könnyen elfordulhat és elő is fordul, hogy akit szeretünk, az épp más fejlettségi fokon áll.

Függetlenül, hogy ki melyik síkra kerül a szellemvilágban a tanulás és fejlődés mellett, bizony feladatokat is el kell látni. Persze ott teljesen más jellegűeket, mint itt a Földön és természetesen ott nem pénzért, megélhetésért dolgoznak a szellemek, hanem egyrészt a saját fejlődésük miatt, másrészt mások megsegítése miatt, pusztán magáért a jóért! Például lehet, hogy valakiből pont olyan szellem lesz, akinek épp az a feladata, hogy az átkelőket segítse a szellemvilágban. Tehát bizony ott sem fogsz unatkozni!

És mi van az emberi vágyakkal? Nos, van egy jó hírem! Az emberi vágyaidról nem kell lemondanod. Amennyiben neked még odaát is fontosak lesznek, legyen szó bármiről is, akkor továbbra is teheted őket, de akkor valamelyik Földhöz közeli alacsony rezgésű síkra fogsz kerülni, ahol azokat lehet művelni. Cserébe viszont le kell mondanod azokról a tisztább és magasztosabb szellemi örömökről és boldogságról, amik csak a magasabb síkokon tapasztalhatók meg.

Amit még fontos tudnod, hogy odaát a tanulás, fejlődés és munka mellett, a két földi leszületésed közti időben, egyrészt az éppen leélt életedet fogod áttekinteni, másrészt a következő életedet fogod megtervezni.

Az éppen leélt életeddel kapcsolatosan megnézed, hogy miket tettél, jókat, rosszakat egyaránt. Látni és érezni fogod a jó, de a rossz tetteidnek a következményeit is. Látni és érezni fogod, hogy mennyi örömöt és bánatot okoztál másoknak, és hogy mikor mit kellett volna tenned ahhoz, hogy a dolgok sokkal jobban alakuljanak a te és a veled kapcsolatba kerülő többi ember életében. Szó szerint látni, és érezni fogod a tetteid következményeit! Odaát minden kérdésedre választ fogsz kapni, ami az életedben felmerült, és amire a Földön nem sikerült választ lelned. Sőt, találkozni fogsz mindenkivel, akivel az életed során kapcsolatba kerültél, akár valamilyen örömteli, akár valamilyen negatív esemény kapcsolt titeket össze és megbeszélhetitek a történteket, és esetleg egy újabb találkozót is betervezhettek magatoknak a következő életetekbe.

Az éppen leélt életed áttekintése után, a következő életedet fogod megtervezni a többi résztvevővel egyeztetve. Megbeszélitek, hogy kivel, mikor, milyen célból és milyen körülmények között fogtok találkozni. Megbeszélitek, hogy ki milyen kapcsolatban lesz egymással, hogy ki lesz a szülő, a gyermek, a testvér, a barát stb. Sok esetben még a szerelmek és a párkapcsolatok is betervezettek, a jók és rosszak egyaránt. Sok örömteli, de sok fájdalommal és megpróbáltatással teli eseményt is betervezel majd magadnak, mert hisz a földi élet egyik elsődleges célja a fejlődés, és fejlődni bizony a megpróbáltatásokban lehet leginkább. És persze van olyan is, hogy azért kell egy megpróbáltatással, fájdalommal teli eseményt, tapasztalást betervezned és elszenvedned, mert a karmád, a sorsod ezt megköveteli, esetleg egy korábbi életedben elkövetett helytelen cselekedeted vagy épp egy mulasztásod miatt. Mert bizony egy cselekedet sem marad következmény nélkül, se jó, se rossz! Ezért fontos, hogy próbálj mindig helyesen élni, cselekedni, és másokkal mindig úgy bánni, ahogy te szeretnéd, hogy bánjanak veled egy hasonló helyzetben. Bármit is teszel, a következmények előbb-utóbb utolérnek, ha nem ebben, akkor a következő életedben. Hogy mikor és milyen formában, az sok mindentől függ, de ez már a karma dolga!

Az igazi spiritizmus a tiszta hitnek, a megelégedettségnek és a boldogító tudásnak a forrása.